rallyman1 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Renault Megane III f.II. 1,5dci 110KM rocznik 2012. Problem polega na tym , że podczas przeglądu w Niemczech serwisant nie mógł przeprowadzić analizy spalin, brak połączenia. Zostałem odprawiony z kwitkiem i mam miesiąc czasu na ogarnięcie tego. Co może być przyczyną i ew. co mogę poradzić, zrobić? Przepraszam ale nie jestem obcykany w tych oznaczeniach ECU OBD itp dlatego piszę tak po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 @rallyman1 to w DE przy przeglądzie rejestracyjnym podłączają się kompem pod OBD? U nas analizę spalin robi się wkładając sondę do wydechu. Ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Może piny na gnieździe są uszkodzone. Może jakaś blokady antykradzieżowe. Albo diagnosta nie wprowadził samochodu w stan diagnozy. ( Tego nie pamiętam ale chyba w starszych renowkach bez przytrzymania przycisku nie odpalając nie było możliwości przejścia w stan diagnostycznyi komunikacji z silnikiem) Edytowane 21 Czerwca 2019 przez pawelsonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallyman1 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Dziękuję za odzew Wczoraj byłem u znajomego mechanika, podpięliśmy auto i niestety brak połączenia, kilka prób i tylko info o braku błędów. W przyszłym tygodniu jadę do niego robić hamulce tył, to będziemy patrzeć i kombnować co może być przyczyną. Dnia 20.06.2019 o 22:11, pbet napisał: @rallyman1 to w DE przy przeglądzie rejestracyjnym podłączają się kompem pod OBD? U nas analizę spalin robi się wkładając sondę do wydechu. Ciekawe. No właśnie, też mnie to zdziwiło, ale jako że byłem pierwszy raz , myślałem że tak ma być Kolega uświadomił mnie że to nie było normalne,że analiza spalin robiona jest normalnie sondą. Po zrobieniu hamulców pojadę gdzie indziej, zobaczymy czy też będą tak skomputeryzowani i będą robić analizę spalin bez sondy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi