pagor1 Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 (edytowane) Witam. Po zderzeniu z sarną zmieniałem chłodnicę klimy. Przy zdejmowaniu intercoolera okazało się że spinka rury wylotu powietrza jest pęknięta - ten drut zabezpieczający. Zamontowałem wszystko na starych częściach ale turbo syczy, więc szukałem w sieci spinki do rury - no i znalazłem tylko do mastera 2,3dci. Pytanie do wszechwiedzących - czy ktoś może podmieniał spinkę z 2,3? Może ktoś wie czy średnice są te same? Spinka kosztuje 19zł a rura cała 420zł. Dla zainteresowanych, kupiłem i zrobiłem. Spinka pasuje idealnie, z wymianą nie ma problemu. Stara spinka była nie połamana ale wytarta, i tak osłabiona że nie trzymała. Uszczelka zniszczona, dostępna tylko w serwisie cena 58zł. Przypominam że to strona intercooler-turbo, po drugiej stronie (przepustnica-intercooler) jest inna średnica więc spinka nie spasuje i uszczelka też inna. Więc jeśli komuś gwiżdże na coolerze to może być ten przypadek. Edytowane 23 Lipca 2019 przez pagor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiallo1 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Cześć, mam ten sam problem z spinką co ty. W poscie o której stonie piszesz? Od strona kierowcy czy od pasażera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagor1 Opublikowano 15 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Spinka pasuje od strony kierowcy. Spinka od strony pasażera ma mniejszą średnicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiallo1 Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Dzięki wielkie za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi