incognitto Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Ostatnio szukalem troche po allegro nowych siedzen/foteli do mojej pszczoly i okazalo sie ze nic nie znalazlem. Czy sa moze kubelkowe badz skorzane fotele do meganki pierwszej wersji? Wiem, ze do coupe sa ale czy do zwyklej sa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Movement Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 skórzanych raczej nie znajdziesz, jedynie gdzieś na e-bayu. szukaj tych do coupe, mają te same prowadnice, ale w tej wersji nadwozia skóra to prawdziwy rarytas. Ewentualnie zawsze możesz podjechać do jakiegoś tapicera, obszyje Ci wszystko skórą łącznie z boczkami drzwi i uzupełni pianką jeśli są wysiedzane. Koszt nie przekroczy 700 zł a fotele i wnętrze jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 możesz podjechać do jakiegoś tapicera, obszyje Ci wszystko skórą łącznie z boczkami drzwi Koszt nie przekroczy 700 złZe co za ile?? Za 700zl obszyje skora cale wnetrze?? Chyba jeden fotel... Obszycie foteli i boczkow to koszt od 2500zl wzwyz... A jesli znasz tapicera ktory zrobi za tyle dawaj namiar od razu do niego jade !:)Znalazlem kiedys dawno temu na Allegro komplecik oryginalnych skorzanych foteli do Megi razem z boczkami i Pan chcial za to 1000zl ,wydaje mi sie ze dobra cena. Z tym ze byly to fotele od Anglika,takze trzeba by troche pokombinowac... Ale faktycznie ciezko jest na takie trafic... A tak pozatym to nie wiem czy skorzana tapicerka jest tajk do konca praktyczna...w lecie parzy ,w zimie chlodzi w du... :) Pol skorka to co innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Movement Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 hahaha.... chyba, że chcesz skórę jakości tej w Maybachu (metafora ). Może istostnie przesadziłem, ale jak mieszkasz koło Krakowa gdzieś to skontaktuj się ze mną na priv a GWARANTUJĘ, że za góra 1000 zł będziesz miał całe wnętrze :). Oczywiście nie będzie to pierwszej jakości skórka, ale wrażenie zrobi i tak spore. Sam w mojej Megi miałem obszywać, ale znalazłem na allegro pokrowce z weluru szyte na wymiar za 300 zł i czekam na dostawe (obejmuje miejsce na boczne poduszki, zagłówki, wygląda naprawde jak oryginał i w dodatku z wybranym napisem). Pozdrawiam PS: Dowiedziałem się, że za 2500 zl to Ci zrobi podsufitke jeszcze z zamszu i pocałuje w rączkę Pan Tapicer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 TO naprawde ciekawe co mowisz... Moze chodzi o eko skore?Ta sztuczna wyglada lipnie,jak papierowa... Zobacz ile sie cenia za profesjonalne zrobienie skorzanej tapicerki:http://moto.allegro.pl/item400745387_obszy...ochodowej_.html http://moto.allegro.pl/item402595529_obszy...owej_firma.html U mnie w okolicy tez jest profesjonalny tapicer ,dosc juz znany ktory ceni sie od 3tys... Co do pokrowcow tez takie kupilem ;-) A od kogo kupiles te pokrowce na Allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Movement Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Kupiłem te pokworce: pokrowce na allegro 100 zł trzeba było dopłacić za skórzane boczki na fotelach więc wychodzi 300 zł. Cała masa kolorów do wyboru i możesz sobie zażyczyć napis na fotelach i inne takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 AA teee ,tez sie zastanawialem:) Czyli wziales ze wstawkami z eko skory? No to czekam na focisze jak to wyglada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Movement, gratuluję pomysłowości... zakładać pokrowce na fotele wyposażone w boczne poduszki to największa głupota jaką można zrobić....będziesz miał duże kuku gdy ktoś Cię w bok strzeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 bronius,nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego ze sa pokrowce ktore mozna montowac na fotele z poduszkami,poprostu maja na nie otwory...i zamiast filozofowac najpierw to sprawdz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Movement Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 bronius, te pokrowce są szyte na miarę - wypełniasz formularz, w którym opisujesz m.in. sposób dzielenia siedzień tylnych, ilość zagłówków oraz boczne poduszki z przodu - szczerze nie wiem jak oni to zrobią, bo zdjęć nie widziałem, ale 'podobno' ładnie i skutecznie. jak mi przyjdą pokrowce to wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Movement, te pokrowce ze zdjęć z linku nie posiadają wycięć na poduszki...będą zdjęcia to zobaczymy jeśli już to pewnie jakoś szwy robią słabsze, ale pewnie to też hipoteza bo nikt tego w realu pewnie nie sprawdzał jak to się zachowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Movement Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Przecież siedzenia ze zdjęć nie muszą mieć poduszek, rany... Pisałem ze sprzedawcą i skoro mówi, że będą jakieś tam wycięcia czy coś to będą... prawie wszystkie meganki mają boczne poduszki, więc chyba firma wie co robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Movement, w MII zawsze montowano boczne poduszki...a w takim aucie to zdjęcie jest zrobione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 chłopaki, bronius ma rację. To nie są oryginalne pokrowce i każdy sprzedający będzie mówił na swoja korzyść, nawet jeśli będą wycięcia na poduszki to nigdy nie wiadomo jak się zachowa pokrowiec w razie zderzenia bocznego. Żeby rozstrzygnąć spór można podjechać gdzieś do salonu, zapytać czy są oryginalne pokrowce do megany i ewentualnie podejrzeć jak są zrobione - jak będą takie jak te z aukcji to ok, w przeciwnym razie kiszka. Takie jest moje skromne zdanie na ten temat. BTW. Żarówki "xenonowe" za 20 zł też nie oślepiają i można je montować bez konsekwencji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Movement Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Żeby rozwiać wątpliwości napisałem do firmy u której pokrowce mam już de facto zamówione. W skrócie - odpisali mi, że po stronie poduszek są wycięte i ładnie obszyte dziury od zagłówka do samego dołu, złączone na samym dole. U mnie będzie to wyglądać ładnie bo mam szare fotele i pokrowce szare zamówiłem. W ASO nie mają 'fabrycznych' pokrowców do Megane I chociaż do Clio i MII są - przynajmniej w ASO Lisowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi