przemcioo Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Koledzy, potrzebuję Waszej pomocy. Bujam się z tym dachem już długi czas. Zdążyłem wymienić już sporo elementów. Dach przy rozkładaniu zgłasza błąd, że procedura rozkładania dachu trwa za długo. W serwisie ASO powiedzieli mi po diagnozie, że nie działa prawidłowo pompa dachu. Wymieniłem. Nic się nie zmieniło. Po czym zaprowadziłem auto do elektryka - stwierdził, że nie ma problemu ze strony elektroniki. Że problem w hydraulice. Wymieniłem wszystkie siłowniki. To samo. Już nie mam pomysłów gdzie szukać. Może ktoś miał podobny problem. Dach otwiera się do połowy po czym pika i się zatrzymuje. Po ponownym wciśnięciu przycisku otwierania dachu rusza ale po chwili znowu pika i staje. Dołączam film i proszę o pomoc. Tracę już nadzieję. Z góry dziękuję, megane dach.mp4 Edytowane 28 Czerwca 2020 przez przemcioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Kolego a może pompa daje za małe ciśnienie. U mnie jak otwieram dach to mogę go zatrzymać w każdej pozycji i nie opada. U Ciebie widać jak zaraz na początku opada po zatrzymaniu. Mi dach opadł ale po kilku minutach od wyłączenia silnika jak czyściłem uszczelki. Albo pompa daje małe ciśnienie albo coś nie tak z mechanizmem bo dach musi iść równo nawet jak puścisz guzik w trakcie otwierania to zostaje w tej pozycji i nie ma prawa się ruszyć. Więcej Ci nic nie powiem bo dzięki Bogu nie musiałem tego naprawiać. Napewno znaczenie ma też płyn ale w Twoim przypadku wygląda jakby coś się zacinało po tym opadaniu dachu może coś jest przygięte i jak ma ciężej to wywala błąd. Nie mam pojęcia takie tylko gdybanie.Życzę Ci powodzenia bo naprawdę wiele niewiadomych Edytowane 28 Czerwca 2020 przez jackowskipatryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemcioo Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Pompa była wymieniana. Dwa razy. Czy jakieś linki mogą dawać opór? Dach działał do samego końca. Auto stało bardzo długo u mechanika bo wymieniany był silnik. Po tym postoju dach przestał działać. (stał 1 rok, tak wiem, że długo ale nie miałem kasy na nowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Mimo szczerych chęci nie pomogę bo się nie znam. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks Opublikowano 2 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 jakiś postęp w temacie ?? mam to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pch Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Dnia 28.06.2020 o 19:26, jackowskipatryk napisał: Kolego a może pompa daje za małe ciśnienie. U mnie jak otwieram dach to mogę go zatrzymać w każdej pozycji i nie opada. Jak się zatrzyma dach między zamkniętym a otwartym to po chwili sam opada. Nawet sprawny. PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Opada jak wyłączysz silnik po kilku minutach. Na zapalonym silniku nie opada po kilku albo i kilkunastu minutach zapiszczy i wyświetli komunikat zamknij dach. Wiem bo ostatnio czyściłam uszczelki na włączonym silniku i bardzo długo to trwało czyściłem i natłuszczalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fragles76 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Witam. Kolego czy udało Ci sie namierzyć błąd z tym dachem? Ja wymieniłem również silnik w tamtym roku i od tego czasu dach mi się nie otwiera...przy próbie jego otwirzenia piszczy tzn jest ten odgłos pikania i nic więcej. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi