gimlli Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Mam moją megankę od 9 miesięcy i jak na razie świetnie się sprawuje. Ale dzisiaj nie chciała odpalić na zimno. Zawsze paliła na dotyk, ale od jakiś 2 tygodni zauważyłem, że na zimno potrzebuje 2-3 obroty więcej i przy przejściu na gaz troszeczkę się krztusi. Objawy prawie nie zauważalne. Dzisiaj tak bez ostrzeżenia nie odpaliła. Trochę oszukałem system i podgrzałem czujnik temperatury. Na gazie odpaliła od razu i po lekkim zagrzaniu jeździ normalnie. Pytanie co wysiadło w sterowaniu benzyną i jak to naprawić? Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 3 godziny temu, gimlli napisał: Zawsze paliła na dotyk, ale od jakiś 2 tygodni zauważyłem, że na zimno; - potrzebuje 2-3 obroty więcej i przy przejściu na gaz troszeczkę się krztusi. Warto wymienić świece i zapewnić odstęp elektrod ok;0,7 mm, Zakręć gaz na butli, pojeździj na samej benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimlli Opublikowano 10 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 1 godzinę temu, Andrzej-2010 napisał: Zakręć gaz na butli, pojeździj na samej benzynie. No przecież nie pali na benzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi