bronius Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 tu_es, daj foto komory silnika oraz początek numeru VIN (pierwsze 7 cyfr) to będziemy mogli stwierdzić Nie słyszałem osobiście o kombi 1.4 8v, ale wg dokumentacji jednak mogło istnieć. Jeśli VIN zaczyna się na VF1KA0V... to możesz mieć rację :) Chociaż trochę jestem zdziwiony, ale to auto francuskie więc wszystko jest możliwe. Podobnie jak kombi z silnikiem 1.6 8v o mocy 90 koni... :shock: CareK, nigdy nie mów nigdy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tu_es Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 taki sam jak ten powyżej, ściągnięte zdjęcie z tego forum. VIN - VF1KA0V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 czyli się zgadza, więc masz wersję auta która ma część rzeczy z fazy I a część z fazy II, widocznie Francuzi chcieli opróżnić magazyny i montowali jeszcze takie mixy (nie jest to pierwsza meganka na forum z tego typu bebechami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 bronius - niby tak, ale szczerze mówiąc myślałem, że informacje zawarte w WKŁ odnoszą się również do aut zagranicznych (chodzi mi o podział modeli właśnie), ale widać pewnie się odnoszą tylko do tych na polskim rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 WKŁ to masówka pisana przez fachowców nie do końca obeznanych ze szczegółami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tu_es Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 W sumie ważne, że jeździ, tylko jak pisałem to trochę pali, czy to jest spowodane specyfiką tego silnika? Chodzi mi o 8V, nie chcę ładować gazu do niego, bo w tym konkretnym przypadku uważam to za nieporozumienie. Jeździ na trasie rodzinnie (2 dorosłe + 3 dzieci) do 120 km/h bez bólu, a we dwójkę pruliśmy 150 km/h (w sumie tak pokazywał licznik ). Mi starcza, nie są to loty, ale jest OK. Nigdy nie lubiłem szybko jeździć. Moja standardowa jazda na trasie 90 - 1000 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ale szczerze powiedziawszy przy tej masie samochodu to musi ładnie mulić... Mi czasem moich 95 KM brakuje, a tam 20 KM mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Nigdy nie lubiłem szybko jeździć. Moja standardowa jazda na trasie 90 - 1000 km/h :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tu_es Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Dobra, dobra miało być do 100 km/h. Dobre, co nie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microsim Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 troszkę ponad max nie aż tak wiele tego oleju ponad max jest,kata jeszcze mam. Co do tego sprzęgała to też się troszkę dziwiłem co ma wspólnego ze spalaniem...ale znawca to ja nie jestem hehee a silnik kręcę tak do 4000 rpm max dodam że wczoraj byłem na takiej dłuższej trasie to spaliła mi tak niecałe 9 litrów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydraulikbp Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 troszkę ponad max nie aż tak wiele tego oleju ponad max jest to sprawdz uszczelke pod głowica, i czy ci nieubywa plynu w chlodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 ew czy nie przybywa i nie zmienia koloru.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydraulikbp Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 a sprzeglo niema nic do spalania chyba ze sie slizga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 no właśnie, jak się ślizga to spalanie rośnie, a ludzie często nie są w stanie tego stwierdzić bo się nie znają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlosnica24 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 tez mialam problem z duzym spalaniem w przeliczeniu na litry to bylo jakies 15l/100km (przy silniku 1.4 16v) :-/ ->wymienilam filtry, swiece i teraz jak zaleje do pelna to wystarcza na jakies 650 km (przy jezdzie tylko po miescie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi