slawekhip Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam Musze wymienic bebny wraz z łożyskami poniewaz mam dziwne bicie podczas jazdy, najprawdopodobnie jest jeden bebn pokrzywiony, i mam do was prośbe czy wiecie jaki rozmiar bębnów podchodzi tam?? Ja juz mierzyłem ale nie wiem czy dobrze, bo mierzyłem ten najwyrzszy kołnierz i wyszło mi ze jest 228 mm, czy to ten rozmiar?? czy moze zle mierze?? Pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Dla wersji HB, sedan i coupe (nie Scenic): marka : bendix RAI średnica cylinderka: 17,5 mm średnica robocza bębna: normalna 203,2 mm, maksymalna 204,4 mm szerokość okładzin: 38 mm grubość szczęk: normalna 8,3 mm, minimalna 2,5 mm Przepisałem ci to z "sam naprawiam" str. 234, tab. "parametry hamulców tylnych bębnowych". Mam nadzieje, ze o to ci chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 czyli jaką ma wkoncu beben wielkosc?? bo niebardzo rozumiem z tego postu powyzej :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 slawekhip, od 203,2 do 204,4 mniejszy wymiar ma już uwzględnione zużycie wynikające z pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 czyli te 228 co mi wyszlo to zly wymiar?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki500 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Znalazłem coś takiego :wszystkie meganki ph I/ph II oprucz kombi. Średnica robocza bębna: 203 Maksymalna średnica robocza bębna [mm]: 204,5 Wewnętrzna wysokość bębna hamulcowego: 50,5 Ilość otworów: 4 Średnica otworu [mm]: 100 Wymiar gwintu: M12x1,5 Wysokość bębna hamulcowego: 76 Zewn. śr. bębnów ham. [mm]: 234 nr. OE 77 00 428 821 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi