AierMan Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 (edytowane) Witam jestem w posiadaniu Megane 2 1.6 16v Hatchback (z Włoch) . Samochód posiadał kiedyś fabryczną instalacje LPG z butlą bodajże 67-69L (mam całe menu "Średnie spalanie LPG" Ilość LPG w butli itp). Instalacja została zmieniona przez poprzedniego właściciela na STAG (dokładnego modelu nie znam, a legalizacja butli została przedłużona do 2027r). Przychodzę tutaj z pytaniem czy jest możliwość podpięcia tej instalacji STAG pod wyświetlacz aby wskazania spalania LPG i dystansu ile km mogę zrobić na Gazie były na nim wyświetlane ? Mam także problem z wielozawórem w tej butli ,ponieważ aktualnie wg "gazownika" pływak wielozaworu został wymieniony na zły i zacina się na ściankach butli i nie wskazuje ile dokładnie mam LPG w butli (skala w kropkach) i jeżdżę trochę po omacku kasując przy każdym tankowaniu ilość przejechanych KM . Ktoś wie jaki wielozawór może pasować do oryginalnej butli ? Z góry dziękuję za pomoc ?? Edytowane 12 Maja 2021 przez AierMan zapomniałem dodać przedostatniego zdania :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 23 godziny temu, AierMan napisał: Przychodzę tutaj z pytaniem czy jest możliwość podpięcia tej instalacji STAG pod wyświetlacz aby wskazania spalania LPG i dystansu ile km mogę zrobić na Gazie były na nim wyświetlane ? Moim zdaniem nie ma takiej możliwości. 23 godziny temu, AierMan napisał: zacina się na ściankach butli Patrzył do środka? Wielozawory są zespolone z pływakiem i to jest jeden organizm. Są one uniwersalne pod wysokość butli. Nawet jeśli pływak się opiera o butlę - choć moim zdaniem to mało możliwe - to między tą bojką pływająca, a mosiężną częścią wielozaworu jest drut około 2mm grubości i można go sobie wyginać. Najczęściej doginanie robi się gdy za mało gazu wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AierMan Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Ok jeżeli nie ma takiej opcji to czy jest możliwość usunięcia opcji od gazu za pomocą CLIPA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apw911 Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Przepraszam za dodkopywanie tematu ale co masz na myśli pisząc o możliwości usunięcia opcji od gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi