jerry Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Akurat w Scenicu 99 mogły być te lampy od nowości, bo w tym roku był lifting i robili różne "przejściówki". Nowa kierownica, nowe zegary itp. dyskusja wydzielona z tematu: http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=70639#70639 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 TOKRA1, na tych zdjęciach to twoje Sceniu? Jeśli tak to pewnie wymieniłeś lampy tylne? Czy dużo przy tym zabawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 klapę też musiał wymieniać bo ma od ph2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 No właśnie musi to być " przejsciówka ", bo klapa w ph2 miała lakierowany zamek i daszek nad tablicą. No i napis Scenic, a nie Megane jak w ph1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 "przejściówki" zewnętrznie nigdy nie miały elementów z dwóch różnych faz, w przeciwieństwie do podzespołów nie widocznych z zewnątrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOKRA1 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam co do Scenia to fotki zrobilem we Władysławowie podczas uw, użytkownika nie namierzyłem aby porozmawiać o samochodzie. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 typowe ph1 z tyłem od ph2 (na pewno nie tak wyszedł z fabryki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 "przejściówki" zewnętrznie nigdy nie miały elementów z dwóch różnych faz, w przeciwieństwie do podzespołów nie widocznych z zewnątrz... Jesteś absolutnie pewien? Czyli zegary, czy kierownica, to podzespoły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 bronius napisał/a: "przejściówki" zewnętrznie nigdy nie miały elementów z dwóch różnych faz, w przeciwieństwie do podzespołów nie widocznych z zewnątrz... Jesteś absolutnie pewien? no właśnie, bo ja widziałem niejednego Scenica phII z tylnymi lampami od phI, Kilka razy sam byłem zaskoczony bo widzę z tyły "stary" a zachodzę od przodu i jest "nowy". Co do wnętrza się zgodzę że podzespoły się mieszały w fazach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 no właśnie, bo ja widziałem niejednego Scenica phII z tylnymi lampami od phI, Kilka razy sam byłem zaskoczony bo widzę z tyły "stary" a zachodzę od przodu i jest "nowy". Może - na przykład - miał rozbitą lampę i taniej było wymienić obie na castę 1 niż jedną z drugiej? :) A może być po prostu tak, że mieli za dużo tych lamp tylnich... lub w ostateczności - to był phrase 1, ale miał robiony przód i zrobiony już na nowszy? Jeśli chodzi o wnętrze czy elementy wyposażenie to częstwo się zdarza (znając życie powodem nie montowania sterowania komputerem pokładowym mimo jego umieszczania w "dwójkach" były właśnie leżące w magazynach manetki bez tych przycisków) o tyle po wypuszczeniu nowej casty nie pozolili by sobie na wykorzystanie starych części. No powiedz sam - chyba byś ich wyśmiał w salonie, jakbyś dostał scenica który jest 'prawie' jak nowy phrase... tylko światła ma stare bo w fabryce zostały i trzeba było gdzieś zamontować? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 to był phrase 1, ale miał robiony przód i zrobiony już na nowszy? To najprędzej. W końcu mamy najlepszych specjalistów na świecie :) No powiedz sam - chyba byś ich wyśmiał w salonie, jakbyś dostał scenica który jest 'prawie' jak nowy phrase... tylko światła ma stare bo w fabryce zostały i trzeba było gdzieś zamontować? Chyba nie miałbyś na to wpływu, bo jak taki stoi w salonie, to nie wiesz, że wyprodukowany 2 tygodnie później nie ma już czegoś innego/nowszego. Bierzesz to co jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Dino87, moje doświadczenia w tym temacie biorą się z tego że szukałem auta dla siebie i byłem mocno w temacie i jak był jakiś szczep to odpuszczałem. Wiele było sytuacji że już auto bym kupił bo nie było walone i tak dalej ale przez takie szczegóły odpuściłem. Jak się później okazało myliłem się co do tych szczegółów, bo one były już fabrycznie założone. Taka jest polityka Renówki i nie tylko. Ostatnio oglądałem dwa Vel Satisy, jeden 2002 rok, drugi 2003. Pierwszy z nich na pierwszy rzut oka się niczym nie różnił, a jednak manetki od wycieraczek i kierunków były takie same jak w Megance (MI phII), w 2003 roku już były inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Panowie temat jest bardzo prosty do rozwiązania dostarczcie vin pojazdu który ma przód PH I a tył od PH 2 sprawdzimy czy coś takiego było... choć ja się upierałbym że nie było takiego zlepka owszem stara buda nowe wnętrze, silniki i inne gadżety jak hamulce itp (jak w moim egzemplarzu), również widziałem stary tył i przód od wersji PH2 podczas poszukiwań swojego wozu ale w tym pojeździe widoczne były ślady napraw powypadkowych przodu pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi