Jórek Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Przy mniejszych prędkościach na nierównej powierzchni słychać z prawej strony z przodu samochodu stukanie (tłuczenie). Czy przyczyną mogą być gumy na stabilizatorze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=70726...b5b4b7451#70726 patrząc na ten temat to pewnie masz coś w zawieszeniu pogięte albo wybite, zalecam udanie się na SKP i poszukanie luzów oraz ustawienie zbieżności może końcówkę drążka albo sworzeń wahacza masz wybity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jórek Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 właśnie zbieżność jest ustawiona, sworznie prawa lewa strona wymienione, byłem 2 razy na diagnostyce i nic nie wykryło, żadnych luzów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stas31 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Witam wszystkich apropo tluczenia tez zaobserowalem u siebie odglosy tluczenia z silnika ale tylko jak jest zimny po odpaleniu i jezdzie po nieruwnosciach ( scenic 01 r, 1.9 dci ) zastanawia mnie co to moze byc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 sprawdź poduszki silnika/skrzyni oraz stan wydechu (w tym łącznika elastycznego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawapromyk Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 u mnie pukanie przy małej prędkości, na bujających dołkach związane było z wyrobioną gumą drążka stabilizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 sprawdź poduszki silnika/skrzyni oraz stan wydechu (w tym łącznika elastycznego) Witam wszystkich. Mam scenica od 2 tygodni ale juz tydzień stoi u mechanika na przeglądzie, bo nie może sobie poradzić z dziwnymi stukami, ktorych nawet na poczatku nie slyszał, bo slychać praktycznie tylko w środku i tylko na zimnym silniku, w dodatku są nierytmiczne i gluche. W czasie jazdy cichną po dodaniu gazu, puszczam gaz i znów pukanie, zmiana biegu-też puka. Odgłos dochodzi mniej więcej gdzieś od nóg pasażera. Może podpowiecie co to może być, bo układ wydechowy raczej OK a mechanik mowi, że raczej nie poduszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Ja miałem podobne stuki i dopiero gdy wymieniłem amortyzator wszystko się uciszyło (przy okazji wymieniłem całe przednie zwieszenie) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 amortyzator stukający na postoju-chyba niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 zależy jak się leży i co robi w aucie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Moj problem chyba rozwiązany. Mechanik przez tel. powiedzial mi że "poduszka szła z kanta i ja przesunął i bedzie git" Pozdrawiam niestety problem powrócił-pewnie poducha do wymiany :evil: po wymianie poduchy na oryginał wszytko już 3 miechy ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny77 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Czeeść Jórek. I jak, znalazłeś powód tych stuków? Ja mam podobny problem. Jak tylko wjadę autem w dziurę lub nierówność na drodze słychać takie chrrrmmm...w prawym przednim kole. Zbieżność była ustawiana a mechanik mi mówił, że wszystko jest OK. Masz może przyczynę tego, co było u Ciebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi