defile Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Witam, Już mam dość MEGANA normalnie porażka jak dla mnie....:) ale po kolei miałem parę dni temu wymieniony silnik (stary dziura w bloku silnika) przy wymianie zostały wymienione rolki rozrządu, pompa wodna, itp właśnie przed chwila zaczął mi klekotać silnik wydaje mi się że z prawej strony od rozrządu, silnik niby pracuje ale słychać jakby był to diesel z nie wiadomo jakiego roku, Co się mogło znowu zesrać w megance ???? Silnik 1.4 16v, cewki denso, świece wymienione olej płyny itp Właśnie przed chwila go znowu odpaliłem i pracował ok dopóki nie podniosłem obrotów ponad 2,5k i klekot znowu .... po zgaszeniu silnika i odpaleniu jest klekot , czyli po gdzieś okolo3 godzinach stania przy odpaleniu nie ma dźwięku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walec Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 tak ma co druga meganka - w tym moja - uciazliwe ale olalem sprawe. moze zawory ci stukaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
defile Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 cięcie Ale to jest głośny stukot....Ale silnik pracuje jeszcze nie jechałem i nie wiem czy jest też spadek mocy, chcę żeby najpierw zobaczył ją ktoś kto ma większe doświadczenie.... Pozdrawiam Nie cytujemy posta w całości, pisząc bezpośrednio pod nim. Naruszasz regulamin. :) - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 u mnie byl klekot u duzy hałas ktory dochodzil z rozrządu wina byl za słano dokręcony pasek rozrządu i cos zle ustawione moze jak wymieniali to cos zle skrecili a dodoam ze ten hałas byl od ok 2400 do 3100 tys ale teraz po tej naprawie to jest cicho ze nawet nie slychac ze chodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Witam. Mam podobny problem z dziwnymi odgłosami silnika. megane I ph II 1999 1.6 sport, po wymianie kompletnego rozrządu i UPG po ok 1000km silnik na wolnych obrotach zaczął dziwne odgłosy wydawać, coś jak rechotanie, szuranie- odgłos przycierania się czegoś. Jest to słyszalne nawet w kabinie. Dzieje się to tylko na jałowym biegu przy wolnych obrotach. Delikatne dodanie gazu i już nic nie hałasuje. Odgłos dobiega gdzieś znad kolektora dolotowego, bardziej od strony obudowy rozrządu myślę-ale wiadomo, takie słuchanie to nie zbyt dokładne jest. Jakieś sugestie co to może być? Pozdro i dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi