Lewy Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 No to Ci wytłumaczę. Lepsze - bo tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 też tak myślę że nie szkodzi a do tego jest tańsze (teraz w sobotę we wrocławiu koło castoramy tankowałem za 1.78 zł rewelka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Jest lepszy nie tylko dlatego, że tańszy. Ma wyższą liczbę oktanową, przez co nie wywołuje spalania stukowego, ktore dla silnika jest zabójcze. Silnik na gazie pracuje przez to nawet ciszej. W cylindrach spala sie całkowicie. Ma lepsze wlasciwości energetyczne. Jest paliwem ekologicznym. [ Dodano: 2007-03-04, 19:47 ] tylko nie rozumiem stwierdzenia gaz jest lepszym paliwem dlaczego skoro wszyscy wokoło twierdzą odwrotnie. Twierdza na zasadzie........"bo każdy pijak, to złodziej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 a no taki naród janksz ale od gazu pada katalizator... (wiem czepiam się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 A od benzyny to nie? Kazdy ma ograniczoną żywotność i kiedyś pada. Wiekszość awarii katalizatorow to raczej uszkodzenia mechaniczne lub termiczne. Myślę, ze problemem numer jeden naszych "gazerów" jest to, że montują najtansze instalacje, a wymagają Bóg wie czego. Bardzo dużo aut z wtryskiem jedno i wielopunktowym jeżdzi na instalacji gazowej I generacji, przeznaczonej do gazników. A i serwis co jeden to "lepszy". A efekty takie, że wszyscy klną jaki to ten gaz jest do d.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Gazidło mam założone w serwisie renault nie klnę nie narzekam tanio fruwam po polsce a Ty jeździsz na gazie? masz sekwencję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Mam instalacje drugiej kategorii i tez nie narzekam. Zakładałem ja 4 lata temu. Wtedy najsłabsza sekwencja kosztowala ponad 5 tyś zł. Swoją załozylem za 1800. Zaraz nas pogonią na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 moja jest 1,5 roczna i kosztowała 3500 zł w październiku 2005 a w kwietniu 2006 ja kupiłem to autko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Witam :-P Podsumowując Polecam instalację gazową do każdej benzynówki od 1,4 litra w górę. Jest to świetna alternatywa dla drogiej etyliny. Ja również jeżdżę na gazie. A co do opinii na temat szkodliwości LPG dla podzespołów samochodu to uważam iż ten temat jest i będzie do końca nierostrzygnięty. Np gaz podwyższa temperaturę silnika - wymiana uszczelki pod głowicą bo wytopiła sie - a ktoś może powiedzieć iż to zużycie eksploatacyjne związane np z wiekiem bryki :roll: itd itp :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 We Włoszech państwo dopłaca do inst. gazowej, u nas my przepłacamy na przeglądach i jak się nie wkur... [ Dodano: 2007-03-06, 23:03 ] Mam dwa samochody na gaz i jak by nie to, już dawno na nogach bym chodził, miesięczny przebieg obu to min 6-8 tkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 we Włoszech dotują? :evil: .....jego mać !!! a u nas mówi się o "zabraniu sie za gaziarzy"........nastają Janosikowe casy, heeeeyyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 bo wiecie u nas państwo jest za ekologią że nawet rezerwaty przyrody chcą zabrać na 10 km obwodnicy... no komments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 mi sie tam ręce i nogi kilkakrotnie ugięły :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 We Włoszech wiem na 100% jak ktoś zakłada inst. zwracają mu całość, stawiają na ekologię a ta subwencja jest wg. nich rekompensatą za "uciążliwość w użytkowaniu inst gazowej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Panowie, fajnie sie dyskutuje, ale robcie to na temat. co maja wloskie dotacje do ingerencji w konstrukcje pojazdu? fajnie sie wytyka innym bledy, ale jak juz sporo razy to zostalo podkreslone, robmy to priv, lub chociaz w swoim poscie wnosmy cos dalej do tematu. Prosze o odrobine dyscypliny nie badzmy jak wiekszosc kierowcow - przedstawicieli handlowych "ja, moje auto, droga... reszta q**a niech spie...!" (duza przenosnia - nie czepiac sie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi