szympop Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Cześć, Znalazłem podobny temat z 2010 roku, a chciałem podpytać jak to wygląda aktualnie. Chciałem w sobotę zrobić przegląd techniczny, ale na stacji diagnostycznej odmówili mi przeglądu, ponieważ mam uszkodzoną naklejkę znamionową w ponad 50%. Moje pytanie czy w ASO Renault można bezpłatnie wymienić ta nakleję i czy ta naklejka musi być żeby zrobić przegląd samochodu? Znajomemu zrobili przegląd mimo uszkodzonej naklejki i powiedzieli żeby zgłosił się do ASO i ją wymienił ale jeszcze tego nie zrobił. Jestem ciekaw czy trafił na diagnostę który nie chciał mu robić problemu czy ja trafiłem na służbistę który nie chciał zrobić przeglądu bez tej naklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 (edytowane) Faktem jest, że to było w 2010r Wówczas miałem Bravo 2 i musiałem w wydziale komunikacji wypełnić jakiś świstek jak pamiętam i chyba opłata. Następnie podali mi adres stacji diagnostycznej gdzie mi to wykonają. Są wydzielone do tego celu stacje, nie w każdej to robią. Jak wspomniałem, było to 11 lat temu, myślę jednak, że nie powinno to się zmienić. edit.../ https://rankomat.pl/samochod/tabliczka-znamionowa-samochodu-jakie-informacje-zawiera qrna, nie przypominam sobie, abym wcześniej brał jakieś zaświadczenie a tym bardziej rzeczoznawcę ... Edytowane 2 Listopada 2021 przez elf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 21 godzin temu, szympop napisał: Moje pytanie czy w ASO Renault można bezpłatnie wymienić ta nakleję Wydaje mi się, że można wymienić ale czy bezpłatnie to chyba nie. A może ? Oni ją zamawiają w fabryce i przysyłają do ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szympop Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Może komuś się przyda ta informacja: Byłem wczoraj w ASO Renault i naklejkę zamawia się w dziale części zamiennych. Zamówienie naklejki jest za darmo, ale musi ona być naklejona przez ASO i koszt naklejenia to jest 50 zł brutto. Nie trzeba żadnych zaświadczeń ze stacji kontroli pojazdów, tylko osobiście musi być właściciel lub właściciele auta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi