balba1980 Opublikowano 15 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 (edytowane) Witam. W piątek 12,11,21 odebrałem auto z serwisu po wymianie półosi prawej (skończył się przegub ), w poniedziałek 15,11, ruszyłem w pierwszą trasę po naprawie i po około 150 kilometrach zaczęły się przygody. Choć w sumie już wcześnie zaniepokoił mnie fakt że na 5 biegu przy dodawaniu gazu auto "gwiżdże". Najpierw podczas jazdy zaczął sam wyskakiwać 5 bieg, następnie wszystkie biegi prócz 5 zaczęły głośno charczeć - trzeć - chrzęścić czy jak to jeszcze inaczej nazwać. Moje pytanie brzmi: - czy w/w usterka może być spowodowana źle zamontowaną półosią co doprowadziło do awarii skrzyni biegów. - co może być powodem w/w objawów oraz czy bardzo uszczupli mi portfel naprawa tej awarii. Z góry dziękuję za odpowiedź. Edytowane 15 Listopada 2021 przez balba1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balba1980 Opublikowano 16 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 Nikt nie odpowiedział ale może ktoś będzie zainteresowany co się stało :). A wiec Panowie w serwisie zapomnieli wlać olej do skrzyni po wymianie półosi !!!. Serwis na szczęście dla mnie przyznał się do błędu i cały koszt naprawy skrzyni biegów wziął na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 16 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 A chciałem pisać, że kiedyś w golfie miałem takie dźwięki jak olej ze skrzyni się wylał przez dziurę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi