zdziebal Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Jeżdżę na oponach wielosezonowych i bardzo sobie chwalę. Po dwóch latach przełożyłam koła przód tył. W efekcie komputer błędnie wskazuje ciśnienie w kołach. Koła przednie są zamienione z tylnymi w komputerze pokładowym. Czy da się przeprogramować położenie czujnika w pojeździe z wykorzystaniem pyClip? Najchętniej poproszę o instrukcję step by step. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdziebal Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Problem udało się rozwiązać oprogramowaniem DDT4ALL. Kolega @aniewa nakierował mnie na ten soft i odpowiednie zakładki. W jednej z nich da się sczytać kody czujników, a w innej ręcznie wpisać w zmienionej kolejności. Kolejność parametrów jest taka, że pierwsze dwa to koła przednie, kolejne dwa to koła tylne. Stron prawa-lewa nie jestem pewien. W załączeniu screen. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Będzie wskazówka dla innych użytkowników z tym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek28 Opublikowano 12 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 Które znaki pomijamy przy wpisywaniu czujników ? Te pierwsze czy ostatnie ? Numer na czujniku ma więcej znaków niż można wpisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 22 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2024 W dniu 12.02.2024 o 18:30, cinek28 napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes To nie numer z czujnika chyba trzeba wpisać, tylko trzeba je aktywować i odczytać w tym komputerze, a potem wprowadzić dopiero te sczytane numery w DDT4ALL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 23 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 W Megane 4 nie trzeba nic robić - same się rozpoznają. Sprawdzone na własnym samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek28 Opublikowano 27 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 W dniu 22.02.2024 o 23:41, Mooomin napisał(a): To nie numer z czujnika chyba trzeba wpisać, tylko trzeba je aktywować i odczytać w tym komputerze, a potem wprowadzić dopiero te sczytane numery w DDT4ALL. Masz rację, mało precyzyjnie się wyraziłem. Na czujniku jest numer części i numer ID. Chodzi oczywiście o ten drugi 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi