Uprox Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Witam. W bagażniku mam zamontowaną butlę LPG, zauważyłem że pod nią stoi woda. Nie jest jej wiele, podejrzewam że to raczej skropliny z butli, niż np. tylna lampa stopu - auto często parkowane na słońcu, a temperatury mamy teraz zacne. Czy dobrym pomysłem byłoby nawiercenie od zewnątrz dziurek w plastikowej podłodze, żeby ewentualnie zbierająca się woda miała ujście na zewnątrz? Załączam poglądowe zdjęcie pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobli73 Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Też tak zrobiłem w ScenicuII. Teraz w MII mam lpg w tej wnęce ale widzę że takie odwodnienie już ktoś zrobił. Wiadomo że to nie usuwa przyczyny zbierania się wody ale lepsze to niż pozwolić się jej tam zbierać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uprox Opublikowano 4 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Okazało się, że to jednak nie butla, woda pojawiła się poza wnęką, od strony zderzaka. Tapicerka wszędzie sucha. Tak czy owak dziurki zrobiłem; niezależnie od tego czy znajdę przyczynę przecieku czy nie, woda będzie na bieżąco odprowadzana z wnęki. Pewnie zmodyfikuję też profilaktycznie uszczelnienie lampy stopu w klapie. Czy można jakoś skontrolować odwodnienie z tyłu? Są tam gdzieś jakieś kanały, elementy, coś takiego jak z przodu pod maską, do których można dotrzeć (jak?) i wyczyścić? Bez rozbierania połowy samochodu? O odbojnikach czytałem, ale nie łapię jak działają te dolne; mogę je wymienić na nowe, nie są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 5 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Mi puszczała uszczelka wycieraczki. Też zwróć uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi