goofpin Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam, mam pytanie jak w temacie... a mianowicie jak rozpoznac czy silnik ma 85 czy 100KM nie wybierajac sie na hamownie?podejrzewam ze sa roznice w numerze silnika... z gory dzieki za odpowiedz goofpin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 na tabliczce owalnej masz numer fabryczny, zaczyna się od E i potem 6 liczb, jak mi podasz na PW albo GG to mogę sprawdzić. Ewentualnie... zwykle wersja 100KM w znaczku na drzwiach miała niebieski "i" w "dCi. w dowodzie rej. też masz wpisane ale w kW. 60kW to 82KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peso Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Sprawdzenie jest proste wersja o mocy 85km ma 5 biegową skrzynie biegów a 100 km ma 6 stopniową skrzynie biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 też fakt :) zapomniałem zupełnie! :-P :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 6 biegowa jest dopiero w phII (Ja mam 1.5 dCi 100 KM z 5 biegową) Jak otworzysz maskę i spojrzysz na rurę od intercoolera to poznasz. 85km=Plastik 100KM=Metalowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzemko Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 phII Co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 to oznacza że po liftingu czyli wprowadzonych zmianach np. lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzemko Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 lepper_pl, dzięki. Bo ja dopiero zaczynam przygode z tym forum i pewna terminologia jest mi słabo znana. Planuje niedlugo kupić i się zapoznaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Jak otworzysz maskę i spojrzysz na rurę od intercoolera to poznasz. 85km=Plastik 100KM=Metalowa a dkurat, 85 też miały blaszane rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi