Dawid1997413 Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Witam pytanie moje odnosić się do wiązki fotela kierowcy moja wiązka ma numer 9463550 czy mogę zastosować wiązkę o nr 9463554 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronaldo Opublikowano 5 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2025 Cześć, to mój pierwszy post na tym forum. Nie chciałem zakładać nowego tematu, nie wiem czy dobrze zrobiłem. Problem dotyczy Megane CC 2 generacji z 2006 roku. Nie działało mi grzanie fotela kierowcy. Po chwili weryfikacji okazało się, że poprzedni właściciel lub handlarz podmienili fotel na taki bez grzania. Dla porównania pod fotelem pasażera jest przekaźnik, oraz dodatkowe piny we wtyczce. Podmieniając fotel pasażera na chwilę w miejsce kierowcy, udało mi się załączyć grzanie. Dioda w przycisku świeciła na czerwono. Kupiłem matę grzewczą uniwersalną, dorobiłem wiązkę jak na schemacie który znalazłem w sieci, załączam poniżej. Fragment dotyczący złącza R342, wszystko mam złożone, z tym że mam jedną matę, nie dwie. Niestety mimo to ogrzewanie po stronie kierowcy się nie załącza.. Na pinach 22 oraz 21 nie mam zasilania. Przekaźnik przełącza się po załączeniu przycisku na konsoli koło ręcznego, ale dioda w nim się nie zapala. Domyślam się, że jest gdzieś jeszcze jakiś brakujący element.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 5 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2025 9 minut temu, Ronaldo napisał(a): Na pinach 22 oraz 21 nie mam zasilania. To masa i stały plus z bezpiecznika, sprawdzałeś go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronaldo Opublikowano 5 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2025 Dziękuję Faktycznie.. tyle nad tym siedziałem, że gdzieś podczas zabaw.. upaliłem bezpiecznik. Teraz do mnie dotarło że 260 to chyba skrzynka bezpieczników - pin 21 a na 22-gim jest masa. Jeszcze raz dziękuję.. mogę składać elektrykę i zrywać tapicerkę fotela Będzie grzane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi