coolesh Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 a u mnie w poprzedniej furze robiła tak spreżarka klimatyzacji (po wymianie) opis i obroty dokladnie takie same - jedyne wyjscie z ktorego skorzystałem - przyzwyczaić się ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Niestety nie mam klimy :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 A słyszysz może z tyłu bardziej to UuuuuUUuuuu? Nie, dźwięk ewidentnie pochodzi z przodu. Jeżeli u Ciebie buczy, to sprawdziłbym tylne hamulce i przy okazji stan łożysk na tylnych kołach. Stawiam na te ostatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 we buczenie było słychać przy określonych obrotach na każdym biegu - może więc i to warto sprawdzić U mnie jest to samo :) I stąd pewnie ma buczenie i kolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Jeżeli u Ciebie buczy, to sprawdziłbym tylne hamulce i przy okazji stan łożysk na tylnych kołach. Stawiam na te ostatnie. Wszystko fajnie tylko buczenie wtedy zależałoby od prędkości a nie od obrotów silnika. Faktycznie mam jedno łożysko do wymiany ale na razie leciutko szumi i jeszcze pojeżdżę na nim. U mnie nawet to buczenie występuje na postoju gdy ustawię te 3000 obr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4538002 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 ja mam identycznie tak samo gdy obroty dochodza do 4 tys buczy gdzies po lewej stronie z przodu jak sie siedzi w kabinie na zewnatrz tego nie slychac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 no to i ja się dołączę do buczenia, z tą różnica że ja te uuuuu mam w bezruchu przy wolnych obrotach. w momencie dodania gazu buczenie znika ale kiedy do dzieła wchodzi krokowy to i uuu się pojawia (to nie wina krokowego !!! dźwięk dochodzi z prawej strony (od środka) w rejonach NIEDAWNO wymienionego rozrządu-przed wymianą było oki. podczas jazdy nie ma nic. jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4538002 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 u mnie sie samo naprawiło hehehe teraz mam problem z falujacymi obrotami ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 problem z falujacymi obrotami Więc czteropak do ręki i przeglądnij forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4538002 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 tak jest zaczniemy od wyjścia po czteropak a następnie silniczek krokowy podejrzany na 1 miejscu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 P_r_z_e_m_o, doszedłeś może do tego skąd te odgłosy pochodziły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Aleś kotleta odgrzebał ;-) Pewnie, że znalazłem i usunąłem, tzn. samo się okazało jak mi się rolka alternatora rozleciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Użyłem ;p to odgrzebałem :( Ale u mnie ten dźwięk raczej od rolki nie pochodzi. Wygląda mi to na jakąś osłonę, która wpada w wibracje. Co nie oznacza, że się nie mylę. W każdym razie dzięki za odpowiedź. Wezmę to po uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Obejrzyj napęd paska akcesorii, tam jest trochę elementów, które mogą wydawać różne dziwne dźwięki. Sprawdź koło pasowe na wale głównym, u Ciebie jest chyba z tłumikiem drgań. To kółko lubi padać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi