Gość ziebice1 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Czy mogli byście mi doradzić czy warto wogóle zaprzątać sobie głowę "blueconnectem", niedługo kończy mi się umowa z dotychczasowym dostawcom internetu (mam radiówkę) i pomyślałem o usłudze Ery. Ale w temacie komputerów i niformatyki jestem noga :shock: ,w salonie i na ifolini usługę przedstawiono mi w samych superlatywach zasięg mam mieć EDGE :) . Nie chcę podpisać umowy a potem przez trzy lata załować. Umowa razem z laptopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 ale to i tak woooooooooooooolne. Blueconnect, orange free i wersja plusa to ten sam kij. IMHO takie cos ma sens jesli mieszkasz obok palacu kultury albo innej DUZEJ stacji. Edge to teoretycznie srednia 115kb/s. Mi sie nigdy nie udalo tyle wycisnac, takze o youtube i takich cudach mozesz zapomniec. No i do tego pingi po 2 sekundy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Ostatnio też zakupiłem lapka i myślałem nad bezprzewodowym netem. Zasięgałem również informacji w Piotrkowskim punkcie Ery gdzie sami mi ten internet odradzali. Zauważ że po przekroczeniu pewnej ilości danych spowalniają Ci szybkość łącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Taki internet to nędza i rozpacz - lepiej poszukać lokalnego dostawcy. Wczoraj instalowałem Orange niby 256kb/s... nadaje się to do odbierania poczty i do niczego innego. Żeby zobrazować - działa tak jak kiedyś na modemach 56kb/s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 W Play mobile możesz zwrócić po 7 dniach po sprawdzeniu transferu na swoim terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 ziebice1, zapomnij o edgu'u - wolno to mało powiedziane - mieszkam 4 kilometry od PKiNu i ściany domu przeszkadzały w nawiązaniu połączenia - mimo że mój modem miał możliwość podłączenia zewnętrznej anteny lepsze parametry uzyskiwałem przez linie 0202122 bo nie zrywało mi połączeń. Nie ma jak kabel! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi