Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zmiana wizerunku felg - malowanie

detomasso

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym odswiezyc troche wyglad felg w mojej megi i zastanawia mnie mozliwosc ich pomalowania. chcialbym 'zwezyc' szerokosc ramion i tym samym powiekszyc optycznie felge. moje pytanie do Was to podpowiedz czym i jak najlepiej to zrobic, czy wogole bawic sie w to samemu czy powierzyc to profesjonalista.

to o co mi chodzi w niezgrabnej wersji 'na szybko' przedstawiam ponizej - a moze jest ktos chetny do zrobienia tego profesjonalnie na wiekszym formacie?

1abon7.jpg ---> 1and0.jpg

detomasso, fele ładne, identyczne jak moje. Jak mam takie brudne jak na 2 fotce to staram się je umyć :) A tak na poważnie, nie lepiej zamienić na takie które Ci bardziej będą odpowiadały :) Tym bardziej, że wizualnie są trochę za małe do Twojego auta.

[center:c51dec7546]To moje[/center:c51dec7546]

[center:c51dec7546]alu2.jpg[/center:c51dec7546]

I jeszcze jedno, to już na czerwono jako mod: Na forum można i wypadało by pisać po polsku.

uważam podobnie jak gojgien, mniej problemu będziesz miał jeśli zmienisz felgi na większe (tylko dochodzi koszt opon :) ) i juz pomalowane tak jak bys chciał.

Lakierowanie samemu odpada, chyba że jest to felga stalowa od taczki.

Lakier na feldze to nie jest zwykły lakier tak jak na karoserii, tylko specjalnie pomyślany na trudne warunki (sól, nagrzewanie się od hamowania, delikatne obtarcia) no i sama technologia nakładania i "suszenia" jest inna.

Jeśli masz możliwość to podjedź do wulkanizacji i zapytaj ile może to kosztować bo rozbieżności cen w Polsce są duże.

A teraz informacja niepotwierdzona: gdzieś pod Częstochową jest firma produkująca felgi aluminiowe i słyszałem że można ładne i nowe alu kupić w rozsądnej cenie - czy to prawda nie wiem, zbyt rzadko jestem w okolicach Częstochowy ;/