hollow44 Opublikowano 20 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Cześć! Mam pytanie odnośnie Megane IV (1.33 FCe FAP 140KM). Mam wersję Intens i bezkluczykowe otwieranie/zamykanie. Po oddaleniu się od auta i zaryglowaniu drzwi mam sygnał dźwiękowy zamknięcia (normalne), natomiast po jakiś 5 sekundach następuje jeszcze jeden sygnał w innym tonie. Czy to normalne? Gdzieś wyczytałem, że to sygnał, że jakiś czujnik nie działa poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 26 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 Normalne na pewno nie , ja mam tylko jeden sygnał . Ale widze każdy dźwięk ma znaczenie. Kupiłem siatkę do bagaznika , i jak weszła na błotnik to przy zamykaniu był dziwny dźwięk , że auto sie nie zamknęło i ma jakiś problem , musiałem poprawić siatkę i wtedy auto sie zamknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hollow44 Opublikowano 27 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 No właśnie. Fajnie by było, jakby gdzieś był dokument mówiący o tym co jakie piknięcie oznacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 Instrukcja do alarmu. Powinna być z samochodem. Zazwyczaj w Renault montowali alarm Cobra. Tak było w starszych, co jest w IV, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToNieMojaWina Opublikowano 20 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 Cześć U mnie ten sygnał pojawił się po zamontowaniu i uruchomieniu fabrycznego alarmu 8201619465. Dokładnie tak jak opisujesz - sygnał zaryglowania drzwi i po krótkim czasie pojedyncze piknięcie. Oprócz tego przez około minutę pali się kontrolka zablokowania/odblokowania drzwi. Pewnego razu chciałem (jak to robiłem wcześnie) podładować akumulator w garażu z niedomkniętą maską. Podłączyłem prostownik, zamknąłem samochód i alarm natychmiast zaczął piszczeć - ten sam ton seriami po 4 piśnięcia. Podsumowując po prostu masz zainstalowany alarm który na dodatek działa. W załączniku instrukcja jego użytkowania. Pozdrawiam Instrukcja uzytkowania alarmu Megane IV.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hollow44 Opublikowano 20 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 O super, na pewno się przyda! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi