jonjak Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 u mnie już kombinowali wiele razy z nakładaniem faz ale guzik to dało ,a rurka od parownika jest jakieś 40cm więc nie wiem czy długa czy krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek12 Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 może pisząc że zaczęło działać dobrze to przesadzam - jest lepiej bo nie gaśnie tak jak wcześniej ale falują obroty na gazie, teraz to chyba słabiej chodzi na benzynie niż na gazie a wcześniej jak się przełączyło to jakby mini turbo sie załączało ;-), coraz więcej myślę o blosie ale boję się że wydam forsę a efekt niewiadomy i jak sam nie poradzę z regulacją to szukaj wiatru w polu bo się nikt na tym nie zna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek1 Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Witam, Przegladam dyskusję i chciałbym się włączyć: moja meganka ma sekwencję instalacjaBRC a problemy takie jak opisujecie powyżej mianowicie,na zimnym silniku i wolnych obrotach nie mogę nawet dodać gazu bo przerywa w momencie jak się przełancza na gaz to zgaśnie kiedy silnik cieply to i na wolnych obrotach jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Więc wyczyść reduktor (ewentualnie wymień membrany jak są stwardniałe) i przemyj benzyną elektrozawór, ten na reduktorze. Przemyj tak, żeby benzyna przepływała przez elekrozawór zamiast gazu, w tym czasie kilka razy otwórz i zamknij elektrozawór (podaj napięcie 12V na cewkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek1 Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Moja instalacja ma zaledwie 6 miesięcy więc chyba te zabiegi nie pomoga! Tankuje gaz tylko na najlepszych stacjach a przejecgałem ok 6 tys. km. czy zatem mogło wszystko tak się zabrudzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Na to nie ma recepty. U mnie, po regeneracji reduktora po 8tys. znowu zaczęła szwankować instalacja. Ponieważ mam zapięty manometr, więc wiem na bieżąco jak się zachowuje reduktor. Wyczyściłem reduktor i miałem spokój przez 6tys. Po zatankowaniu gazu na stacji gdzie od lat tankuję (90% tankowań) na drugi dzień już reduktor się odezwał. Fiksował mi przez 3 dni (akurat w ciągu tych 3 dni nawinąłem prawie 3tys.km) i nie miałem dla niego czasu, a on na razie się uspokoił. Prawdopodobnie jak bym nie miał tego manometru, poszedł do gaziarza to zaczełoby się od wymiany świec filtrów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek1 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Witam, Pragnę poinformować że kalibracja instalacji dała super efekt! Autko chodzi jak pszczółka zarówno na wolnych obrotach jak i na wysokich a więc drodzy państwo po założeniu instalacji jak najmniej zmian w regulacji a najlepiej wogóle! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limakcki Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Mam dziwny problem, po wymianie filtra paliwa i powietrza oraz przewodów hamulcowych (o ile ma to znaczenie) nie mogę jeździć na gazie, na benzynie jest oki ale po przełączeniu na gaz po prostu gaśnie niważne ciepły czy zimny co sie mogło stać???!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 limakcki , więcej informacji jasnowidzami nie jesteśmy. Jaka instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limakcki Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Instalacja IIgen przypuszczam ze elektrozawor sie zepsul ale pewny nie jestem, kable sprawdzilem zaden sie nie odlaczyl ani nie przerwal, reduktor z okablowaniem wymienialem pare miesiecy temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 No to nic prostszego tylko miernik do ręki i posprawdzać po kolei czy są napięcia na cewkach elektrozaworów. A przede wszystkim czy zawór na butli jest otwarty i gaz z butli jest podawany. Czy jest gaz na wyjściu z reduktora jak jest podane napięcie na elektrozawory. Sprawdzenie tych rzeczy już coś może wyjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limakcki Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 No i po problemie odwiedziłem gazownika, nic nie siadlo, instalacja wymagała regulacji, koszt usługi 0zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi