Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Brak Imobilajzera (Kontrolka nie świeci)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Bardzo proszę o jakieś wskazówki co sprawdzić, czy jakiś plan działania, bo już bawię się z tym prawie 2tyg.

Brak kontrolki od immo na desce rozdzielczej - nie świeci wogole. Co za tym idzie nie mogę odpalić auta.

Bezpieczniki ok, kostki ok. Moduł uch oraz ten przy stacyjce i sterownik auta wyglądają jak nowe w środku. Piny również sprawdzone.

Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale na kostce od silniczka od tylnej wycieraczki jest zwarcie. Ze 2-3 lata działała ona różnie... czasem się załączała odrazu a czasem po włączeniu dopiero za jakieś 2 min, pół godziny a czasem dopiero na następny dzień po odpaleniu :ppp

Po wypięciu kostki dalej jest to samo.

Błędów na komputerze nie ma ale też nie udało mi się dostać do ustawień immo ponieważ wyskakuje Brak komunikacji. Przeczytałem że czasem wystarczy tam w opcjach zmienić z odbiornika na podczerwień ->na radiowy - z typ1 na typ2 i ożywa.

najlepszy jaki interfejs podłączałem to taki za ponad 1tys. i też nie może uzyskać dostępu, a do pozostałych opcji bezproblemu.

2 razy zdarzyły się sytuację losowe że dioda od immo zaświeciła wraz z kierunkami po obu stronach ale światłem ciągłym na stałe. po wyjęciu kluczyków dalej się świeciły i na desce i same kierunki ciągłym światłem.

Po wyjęciu bezpiecznika uch dopiero zgasły i dalej już ciemność po włożeniu

klemy odłączałem, zresetowałem zegary ale bez reakcji.

Co mogę jeszcze sprawdzić?

Bardzo proszę o jakieś wskazówki

A jeszcze takie pytanko czy jak się wypnie wszystkie kostki z modułu który znajduje się wewnątrz przy bezpiecznikach to kontrolka od immo powinna mrugac, czy zgasnąć zupełnie?

IMG-20240608-WA0010.jpg

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7  :!: - aniewa

• 1 rok później...