michalu81 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ja mam Megane (ph 2) 1,6 Alize Sport 16V. W registration certificate jest napisane ze to wersja RT. Posiada ABS, wspomaganie, el lusterka, el przednie szyby, el szyberdach, klimatyzacje, immobiliser, centralny na pilota, 2 poduszki powietrzne, welurowa tapicerke, alarm(podobno, bo nie wiem jak sprawdzic czy dziala ), zderzaki w kolorze, tylny spoiler, kilka swiatelek w srodku dla pasarzerow, alufelgi, halogeny. Co do alarmu, ktorego mam albo nie mam pisalem w dziale pt "Syrenka alarmowa". [ Dodano: 2007-03-05, 11:11 ] A swoja droga co znaczy dodatek SPORT? Czym sie rozni od normalnej wersji? Dla przykladu ja mam 1.6 Alize Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wredna_Ryba Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Hmm działanie alarmu chyba możesz sprawdzić następująco - zostaw niedomkniętą maskę i zamknij auto pilotem. Po 30 sek powinien zacząć wyć. Swoją drogą napisz czy u ciebie też "wycie" ma odgłos klaksona:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalu81 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Zostawilem niedomkniete dzwi kierowcy i zamknalem samochod pilotem. Nic sie nie dzialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franz998 Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 [CIACH!] Witam, mam megane scenic RT.mam 2 poduchy,klime,el.szyby,reg.kierownice,fabryczne radio ze sterowaniem z kierownicy i abs..jedynie lusterka recznie sterowane:)a szkoda.. [przepraszam ale w tym wypadku sadze ze cytowanie (zwlaszcza calego) postu jest niepotrzebne. DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magand Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Witam ja mam wersje Rt, silnik 1.6, rok 1996 moja posiada 2 poduchy, immobilizer, elektryka przód, central z pilota, wspomaganie, regulacja kierownicy, halogeny, pakiet oświetleniowy (wewnętrzny) wspomniany wcześniej, miala 4 oryginalne głośniki nie wiem jak z radiem bo jak kupiłem to już było wstawione inne, welury,regulacja wysokości fotela kierowcy dzielona tylna kanapa, podłokietnik w tylnej kanapie. szkoda że nie ma w niej ABS ale wiem że niektóre auta w tej wersji mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Witam ja mam wersje Rt, silnik 1.6, rok 1996 przeczytaj w topicu o jaki model chodzi ty masz megane I ph I kolor "noc kairu" (...) bardzo ładny kolorek. sam mam taką i w słoneczku wygląda ślicznie A czy te 2.0 16V też były produkowane w tym kolorze?? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magand Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 ups nie doczytałem :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loess Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam ja mam wersje Rt, silnik 1.6, rok 1996 moja posiada ... ja mam taką samą i z tym samym wyposażeniem, ale i tak mam pytanie. Zacznę szerzej od opisu: nie mam podgrzewania foteli (i na szczęście go nie potrzebuję), ale jak rozumieć kable - solidne, jak w żelazku - podpięte na stałe od dołu do przednich foteli? czy tak wygląda zasialnie podgrzewania? o to pyta laik- fan swojej meganki a może to - jedyna w swoim rodzaju - wersja z "elektrycznymi krzesłami"?! w takim razie gdzie mam wajchę do ich odpalenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magand Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Niestety to sakable od napinaczy pasów czy coś w tym stylu kazde auto z poduszkami ma cos takiego nie bede pisał co bo dokladnie nie wiem jak to fachowo sie nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 to są kable od napinaczy pasów bezpieczeństwa, jakbyś miał ogrzewanie siedzeń to na pewno nikt by nie ukrywał włączników :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loess Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 to są kable od ... :-P ...dzięki! od razu czuję się bezpieczniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akkon Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Pozwolę sobie odświeżyć nieco temat. W jaki sposób można jednoznacznie zidentyfikować wersję swojego samochodu, a dokładnie jego wyposażenia? Mam Megane 1.9 dCi hatchback z 2001 r. Wyposażenie to m.in: 4 poduszki, ABS, wspomaganie, centralny zamek w pilocie, czujnik zewnętrznej temperatury, elektrycznie sterowane lusterka, klimatyzacja, komputer pokładowy. Teoretyczne jest to Expression, ale jedna rzecz mi się nie zgadza. W dowodzie rejestracyjnym mam moc silnika 75kW czyli ok 102KM. Ale w specyfikacje podanej piszą np. >>Tutaj<< , że ta wersja dysponuje silnikiem 77 kW / 105 KM. Już jak go ubezpieczałem (robiłem to przez internet) to w rozwijanym zestawieniu Megane z silnikiem 75 kW nie było :-? . Zapewne można to jednak jednoznacznie zidentyfikować. Będę wdzięczny za pomoc i wyrozumiałość. Jestem jeszcze świeżym użytkownikiem i cały czas "uczę się" swojego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUDZIKKK Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Operając się na INFORMATORZE RYNKOWYM Z 2007R FIRMY EUROTAXGLASS'S model EXPRESSION i AIR posiadają poj. 1870cm3 i moc 77kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akkon Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 model EXPRESSION i AIR posiadają poj. 1870cm3 i moc 77kW No właśnie. W takim razie może odwrócę pytanie. Jaka wersja Megane dysponuje silnikiem 75 kW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUDZIKKK Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 WG tego katalogu nie widzę tutaj żadnego motoru z 75kW. Jedynie znalazłem 74kW w modelach: Meg Clas 01-03r 1,9ti express Meg Htb 01-03 1,9dti express automat meg kom 01-03 1,9dti express aut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi