slawekhip Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Witam Was Mam problem, a mianowicie chcialbym sobie zmienić licznik analogowy na elektroniczny ale zastanawia mnie jedna rzecz. Co ze stanem licznika?? Czy będzie pokazywal mój przebieg silnika?? A jeśli nie to można to jakoś ustawić?? I czy po doprowadzeniu 2 kabli z komputera będzie mi pokazywalo średnie spalanie i ile jest w baku jescze paliwa?? Moje auto to Renault Megane 1.6e 1996 r. A to jest ten licznik który chce zalożyć : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 kolego nie ma możliwości żeby analogowy przebieg przeniósł się sam na cyfrowy,trzeba poprostu podłączyć licznik pod kompa i go ustawić samemu.Są na allegro specjalne interfejsy do tego.Co do pytania o kable to gdzie chcesz wyświelic informacje o średnim spalaniu i ilości paliwa w baku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 A móglbys mi podac linka do takiego interfejsu?? I czy ciężko jest ustawic taki przebieg?? A jesli chodzi o to srednie spalanie itp to mialem na mysli na tym liczniku, czyli na tym malym wyswietlaczu, da sie tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 raczej sie nie da bo pierwsze słysze zeby w megane tak było w serii.Był komputer ale to na oddzielnym wyswietlaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 czyli ten elektryczny licznik to pokazuje tylko przebieg?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 tak. ten wyświetlacz w liczniku pokazuje przebieg całkowity i od ostatniego "zerowania" W niektórych wersjach po odpaleniu samochodu pokazuje jeszcze ilość oleju w zbiorniku. Po bodajże 25 sekundach przełącza się automatycznie na przebieg ;-) Z tego co widzę, to ten licznik nie ma na środku czerwonej, mrugającej kontrolki od immobilisera, aczkolwiek mogę się mylić ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 A to jest ten licznik który chce zalożyć : Licznik który pokazałeś na foto nie ma możliwości wyświetlania ilości spalania paliwa. Licznik z takim bajerem rzadko spotykane w Polsce mają nad ilością paliwa i temp. taki mały wyświetlacz który pokazuje taki bajer. Zastanawiałem się nad znalezieniem i zamontowanie takiego licznika, ale ciekaw jest jak z elektroniką będzie... Czy trzeba jakieś dodatkowe czujniki montować, czy wystarczy wpiąć w kostki i już... Znająć szczęście to raczej przeróbka tylko wchodzi w grę... Poszukamy i zobaczymy... Na allegro nie znalazłeł narazie takiego licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 kbarann a nie wiesz czy w Renault Megane 1.6e 1996 r z analogowym licznikiem bylo wyjscie z kompa pod taki bajer?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 cięcie jeszcze właśnie nie rozbierałem u siebie tego pewnie na wiosnę bądź latem na działce będę walczył z takimi zagadkami, narazie jest na etapie malowania auta i zmian stylistycznych w tym lamp Nie cytujemy posta w całości, pisząc bezpośrednio pod nim. Naruszasz regulamin. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi