TomSy Opublikowano 23 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 Pytanie o zachowanie płynu. Mianowicie kiedy na rozgrzanym silniku odkręce korek słychać jakby gwałtowne syczenie ( bez bulgotania czy innych ) a po odkręceniu korka płynu przybywa( po ostudzeniu wraca do pierwotnego poziomu). Czy tak ma byc? I drugie pytanie - jak długo wykonywać test UPG na rozgrzanym silniku? Ostatnio trzymałem 8min czy to nie za krótko? Koloru przez ten czas nie zmienil płyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 23 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 1 godzinę temu, TomSy napisał(a): Czy tak ma być? Tak. 1 godzinę temu, TomSy napisał(a): jak długo wykonywać test UPG nie ma jednoznacznej odpowiedzi, wszystko zależy od przedmuchu do płynu chłodniczego i czułości płynu testowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomSy Opublikowano 23 Lutego 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 Płyn wydaje się czuły( jak dmuchnąłem do rurki to od razu zmienił kolor) Test robiłem 3 razy tak około 8 minut. Za kazdym razem trzymając z przerwami wyzsze obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi