samuel_83 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Dawałeś tak jak ktoś tu już pisał dystans 8mm czy większy ? Mam gdzieś DLSy B6 , pewnie je włoże niedługo bo seria to masakra jest. Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez tomqu86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Dystanse do 16 muszą mieć grubość 18mm i wtedy wszystko pasuje, przynajmniej do tych głośników co na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Dałem około pierścień około 17-18 mm - ale ściągnąłem z magnesu głośnika nakładkę gumową, ponieważ po opuszczeniu szyby mechanizm wadził o nią- po zdjęciu jest około 4-5mm luzu. Oczywiście wszelki opis jest pod głośniki Audio System M165 EVO. Należy pamiętać, że inne głośniki mogą mieć inny kształt korpusu i magnesu Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez samuel_83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Tak głębokość głośnika może być inna w zależności od modelu, rozumien że przy dystansie około 20mm boczek można załóżyć bez problemu? Więszość "dedykowanch" dystansów na allegro ma 28mm wydaje się sporo , czy ktoś taki dystans montował i mieści się pod spodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Tak u mnie dystans jak pisałem 17-18 i jakoś to weszło- 28 mm to za dużo- ja kupiłem dystans "dedykowany" i na 100% pasujący, który miał 48 mm ;) Składał się on jakby z 3 sklejonych pierścieni..... więc jeden odciąłem i wykorzystałem go tak jak na zdjęciach W trakcie prac Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez samuel_83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Myślę że 20 też będzie ok i boczek wejdzie, natomiast 18 jest sprawdzone i wszystko pasuje, przy tych głośnikach audio system m165evo, goście z allegro piszący że 48mm dystans do Megane 3 dla głośnika 16 to kpina i zwyczajnie robią ludzi w konia. Nie wiem jak głośnik dochodzi do boczka drzwi przy tym dystansie 18mm, ale jak jest jakaś szpara między głośnikiem a boczkiem to można wsadzić te 20mm, pasowałoby obgadać. Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez blake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Panowie pamiętajcie o profilu boczka ! I o tym że oryginalny głośnik "wchodzi w otwór" a 16-tka nie ;) ps. 1 Im cieńszy dystans tym bezpieczniej ;) ps. 2 Ja jeszcze wygłuszełem boczek więc z 5 mm doszło czyli "uciekło" Obrazowo poniżej ;) Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez samuel_83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Dzięki chłopaki rozwialiście moje wątpliości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Podeślij fotki z montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 blake wszystkie fotki powyżej- nie ma wielkiej filozofi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 No każdy ma swoją technikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Spoko, jak mi to wyjdzie całkiem przyzwoicie to zrobie jakiś manual. Chociaż nie widzę tutaj dużych problemów. Ale na wygłuszenie chyba nie znajdę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 tomqu86 bez wygłuszenia nawet nie podchodź do tematu głośników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Tak wiem że to trochę bez sensu ( w Megane boczek to masakra) , w poprzednich autach robiłem drzwi a nawet podłogę. Może zrobię to później , chyba że będę miał matę pod ręką to coś wykleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi