Snajperek Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia (edytowane) Witam dzisiaj jechalem do sklepu i po zatrzymaniu się wywalilo mi choinke blędów abs,uklad kierowniczy i na 1 mrugiecie problem z ladowaniem, posiadam auto renault laguna 3 coupe 2.0T 4Control Edytowane 18 Stycznia przez Snajperek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia PR003 255 km/h - możliwe chwilowe przerwanie obwodu czujnika ABS. Jeśli nie będzie możliwe wykasowanie tego błędu może oznaczać zmianę parametrów jednego z czujników kół przednich pomimo prawdziwego odczytu obrotów. Miałem coś podobnego. Dobrze jest zrobić test pompy. Jeśli przejdzie pozytywnie ponowić próbę wykasowania błędu. Wcześniej doładuj akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajperek Opublikowano 21 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia samochód postawilem do elektryka bledy się kasuja poniewaz swieca na żólty kolor także idzie je kasować dalej jest problem !. EDYCJA: Dobra już wiem co bylo przyczyną tych bledów otóż, na postoju przy odpalonym full nawiew przód,tyl + swiatla ladowanie akumulatora bylo 15v caly czas gdy wzrastalo do 15.20v wywalalo abs i pewnie inne bledy. Gdzie max powinno być 14.5/14.6v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Działanie ESP w zakresie 13,0-15,0V ( tak jest ustawione w module). Tak też przypuszczałem, że to mogło być za wysokie napięcie z alternatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajperek Opublikowano 28 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 25.01.2026 o 21:42, jabrze napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes regulator napięcia wlecial nowy jak dotąd brak bledów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi