Azagoth Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Witam, chciałbym zmienić orginalne przednie głośniki Philipsa na inne głośniki(np. Boschmann). Jakie tam wsadzić 13 cali a może zmieszczą sie 16 cali. i co z orginalnymi tweeterami zrobić. Czy w drzwi włożyć trójdrożne głośniki czy tylko basowe i zostawić orginalne tweetery. W tylnej półce mam owalne 6x9 trójdrożne głośniki Boschmanna(jestem z nich bardzo zadowolony). Może coś podpowiecie, z góry Dziękuje!!! :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Wymiary nie sa w calach tylko w cm, jak masz elektryke to wchodza 16,5cm ja mam fabryczne ale nie philipsa i graja dosyc dobrze. Nie zmienialem, zmienilem tylnie na pionki 16,5 z metaliczna membrana i wsadzilem suba 12" czyli 30cm. Odnosnie glosnikow to nie polecam Boschmanna, zaiwestuj w Hertz'a. Poza tym bez wytlumienia drzwi i tak nie bedzie duzej roznicy. Ja mam oryginalne tweetery Blaupunkta i mi wystaczaja jesli chodzi o przod. W drzwi nie wkladaj zadnych trojdroznych tylko woofery. Bo po co Ci tweetery na takiej wysokosci? I tak nie bedzie slychac sopranow z takiego polozenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 jak masz elektryke to wchodza 16,5cm Co masz na myśli, pisząc "masz elektrykę"? Elektryczne szyby czy szyby i lusterka? Ja orginalnie miałem 13cm i wymieniłem na 16cm co wiązało się z wycięciem mocowania mniejszych głośników. Zainstalowałem woofery Alphard. Do drzwi takie sobie. Potrzebują skrzynki. zaiwestuj w Hertz'a No firma b.dobra, jeśli masz 300-500zł na parę głośników 16,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 W ph I jak ktos mial elektryczne szyby i lusterka to glosniki mialy 16,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azagoth Opublikowano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Dzięki, owszem chodziło o "cm" a nie "cale". Jesli chodzi o głośniki to też bardzo bym chciał zmontować głośniki Hertz, ale budżet na głośniki jest bardzo ograniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 No to jest bol, troche kosztuja. Dobra rada glosnikow nie kupuj na odleglosc, najpierw posluchaj jak graja. Nie zapomnij o wytlumieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 no wlasnie wytlumienie... wiecej kosztuje od samych glosnikow, nawet firmy hertz :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Azagoth, daj znac jak juz cos zalozysz, no i obowiazkowo fotki z montazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azagoth Opublikowano 18 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Jeszcze niewiem co założe, może narazie zwykłe tweetery. Narazie się chcę skupić bardziej na kupnie opon zimowych, pasowało by jeszcze akumulator (bo stary jest już od nowości) tak że troche wydatków. :-( Ale jak założe coś lepszego to się pochwale Wam! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieq Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Narazie się chcę skupić bardziej na kupnie opon zimowych tak przy okazji polecam Ci Kleberki,są niedrogie,a dobrze trzymają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azagoth Opublikowano 25 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 akumulator juz jest Centra Futura CF06 55Ah, a co do "kapci" to jescze szukam napewno sprawdze te Klebergi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzi23 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 A czy ktoś mógłby dokładniej opisac jak zamontowac głośniki 16,5cm w przednie drzwi(elektryczne szyby).Podobno trzeba coś tam powycinać:)Ja mam fabryczne 13,5 i grają kiepsko a jeśli to w miare proste to chciałbym sam założyć te 16,5cm bo fachowcy krzyknęli koło 150 za drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zdejmij zaślepki i zrób fotkę. Dorysuję Ci co trzeba wyciąć. Generalnie jak będziesz miał już głośniki 16,5 i je przyłożysz to zobaczysz co trzeba wyciąć. Jak głośniki będą dość płaskie z niezadużym magnesem to wejdą bez przeróbek. Ja musiałem trochę plastiku podciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 A czy ew. jakiś panel z mdf też da radę wcisnąć pod głośnik 16 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Jak ktoś chce to napewno da radę. Tylko po co? I tak będzie się on trzymał plastiku. Sztuka dla sztuki. Jeśli chodzi o obawy przed wycinaniem plastiku, to spokojnie. Wyciąć trzeba część niewidoczną, za głośnikiem. Nic się nie spieprzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi