figurel Opublikowano 1 Maja Udostępnij Opublikowano 1 Maja Nie świecą lampki w bagażniku, brak na desce sygnalizacji otwartej klapy bagażnika. 1. Czy zwierając pin 1 oraz 2 (w kostce dochodzącej do zamka) zasymuluję otwarcie i zamknięcie klapy bagażnika? Lampki w bagażniku powinny się zapalić? 2. W zamku klapy bagażnika jest prosty włącznik który zwiera i rozwiera styki? Dostać się do niego chyba się nie da. Między pinami 1 i 2 w zamku brak przejścia niezależnie czy zamek otwarty czy zamknięty. Uszkodzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Maja Udostępnij Opublikowano 1 Maja 49 minut temu, figurel napisał(a): Czy zwierając pin 1 oraz 2 (w kostce dochodzącej do zamka) zasymuluję otwarcie i zamknięcie klapy bagażnika? Tak. Możesz też sam styk 2 zewrzeć z dowolną masą, kontrolka powinna zaświecić. 49 minut temu, figurel napisał(a): W zamku klapy bagażnika jest prosty włącznik który zwiera i rozwiera styki? Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figurel Opublikowano 1 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja (edytowane) Zwarłem styk nr 2 do masy (dla pewności pociągnąłem przewód z akumulatora) i oświetlenie bagażnika zapala się. Ta masa na pinie 2 pojawia się z przełącznika w zamku? Jeśli rozumiem schemat, to masa na stałe podana jest na pin 1 zamka, włącznik po otwarciu klapy podaje masę na pin 2 i staje się światłość. Czyli albo przełącznik nie działa, albo na pinie 1 nie ma masy. Jak wepnę się z masą w pomarańczowym punkcie to gdy światło w bagażniku zapali się, to jednoznacznie wskaże to na brak masy na pinie 1, jeśli nie zaświeci nadal to winny przełącznik. Dobrze rozumiem? Zaczyna mi się, jak sądzę to układać. . Bo oprócz wyżej opisanego problemu, mam "choinkę" w lewej, tylnej lampie, tej w błotniku. Miałem to opisać w nowym wątku ale chyba jest związek. Otóż brak stopu w tej lampie. brak kierunkowskazu. Przy czym na światłach mijania gdy włączę kierunkowskaz to miga światło pozycyjne (lub stopu, nie dopatrzyłem bo to żarówka dwuwłóknowa). A miga w przyspieszonym tempie jakby była spalona żarówka ale wszystkie sprawdzałem, podmieniałem i są sprawne. Lampa w środku igła. Sumując stawiam na brak masy z tyłu po lewej stronie, Również na to wskazuje fakt, że zwarcie pinu 1 oraz 2 we wtyczce zamka nie daje oczekiwanego efektu. W lampie i zamku ta sama masa MG. W bagażniku po lewej pod wykładzinami? PS. Rozkminiłem. Brak masy na pinie 1 w zamku i na pinie 1 w lampie. Z masy MG zrobiłem bypass do przelotki w klapie (dla zamka)i bypass do lampy. Wszystko śmiga. Sednem naprawy było zrozumienie, że stała masa z pinu 1 zamka jest podawana na pin 2. Dziękuję Edytowane 2 Maja przez figurel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi