vir00z Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 obecnie posiadam eKonto w mBanku jest to typowo rozliczeniowe konto bez zadnego % za to w calosci za darmo (utrzymanie i wszelkie operacje) mam kilka planow (nie tylko zwiazanych z Meggy ;-) ) na ktore chcialbym odlozyc sobie troche grosza - zbierac raczej bede przez dluzszy czas odkladajac z comiesiecznej pensji po kilka stowek i tu nasowa mi sie pytanie: "Jakie konto...?!" w tej chwili jest tego naprawde duzo i ciezko sie polapac gdzie sa najkozystniejsze warunki - przede wszystkim chodzi mi o wysoki %, brak koniecznych comiesiecznych wplat (bo moze sie zdazyc i tak ze w jakims miesiacu nic nie odloze) chodzi mi o cos w rodzaju "konta samooszczedzajacego" w Polbanku - nie mylic z lokatami czy w chwili obecnej na rynku jest jakas oferta atrakcyjniejsza od w/w wspomnianego Polbanku...? Prosze o rady :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 W obecnej sytuacji na rynkach światowych, to nie wiem czy skarpeta nie będzie pewniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bebol Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Ja mam konto założone w BZWBK, (poniżej 30 lat czy jakoś tak się nazywa) prowadzenie jest za darmo, i na nim mam założone konto oszczędnościowe opr. 5,5% w skali roku. Podejrzewam, że w innych bankach możesz mieć więcej, ale nie wiem jak z prowadzeniem samego konta. Generalnie polecam konta oszczędnościowe, bo w każdej chwili możesz wybrać kasę bez utraty odsetek, no chyba, że jej nie będziesz przez jakiś czas potrzebować to zastanów się nad jakąś lokatą. Ale uważnie czytaj umowy, bo te 8-10 % to często jest ściema, albo tylko przez np 3 miesiące jest tak wysokie oprocentowanie. Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 vir00z, zadzwoń do mbanku niech uruchomią ci EMAX lub EMAX PLUS - na tym drugim to chyba jest nawet 5,75% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Możesz sobie pooglądać lokaty w GetInBanku , jeżeli chodzi o samo konto oszczędnościowe to mają też rachunek TOP. Ale jak masz już konto w mBanku to lepiej mieć wszystko w jednym miejscu i przez internet. Nie polecam w ogóle PKO BP, mam tam ROR, koszt 7 zł miesięcznie, złodziejstwo.... [ Dodano: 2008-10-05, 20:49 ] Acha, no i zanim coś założysz, dokładnie przeczytaj małym drukiem co piszą. Podam przykład, lokata PKB BP na 10,5% na 1,5 roku ;) Wszystko ładnie ale oprocentowanie nie jest podane w stosunku rocznym ale w stosunku właśnie 1,5 rocznym! Czyli to zwykła lokata 7% w skali roku a zamrażają ci pieniądze na 1,5 roku. Sprytnie co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 a pomyśl o jakiejś alternatywie :roll: w sumie możesz jeszcze troszke poczekac bo w bankach cąły czas jest problem z płynnościa i niedługo mozesz się spodziewac czegoś bardziej atrakcyjnego..inną sprawa jest to że niedługo i stopy procentowe jeszcze troche pójda do góry a co za tym idzie WIBOR i w nastepstwie oprocentowanie lokat... jezeli chcesz zarabiac troche szybciej to nie obędzie sie bez ryzyka..przyjżyj się bliżej produktom strukturyzowanym..osobiście trzymam pieniądze na rachunku w BZWBK na 4,75%, kapitalizacja co miesiąc, 0zł za prowadzenie, 50gr za przelewy itp i w akcjach śmieciowych swoją droga wszystko zalezy od interwału inwestycji..osobiście wejde w fundusz inwestycyjny obligacji za jakiś roku na 2-3 lata...odopowiedz znajdziesz wyżej + w podstawach finansów.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 wczoraj widziałek reklamę PKO BP 10,5 % - sprawdź czy prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vir00z Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 PKO BP 10,5 % - sprawdź czy prawda. zadzwoń do mbanku niech uruchomią ci EMAX lub EMAX PLUS i chyba tak bedzie najlepiej, biorac pod uwage fakt, ze mam juz jedno konto u nich i jak narazie jestem z niego zadowolony choc wciaz zastanawiam sie nad tym polbankiem... czy ktos ma jakies doswiadczenia zwiazane z tym kontem samooszczedzajacym u nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Emaxa sobie daruj oprocentowanie rzędu 1% co innego Emax - plus gdzie przekracza 5% jedna wypłata w miesiącu za friko następne po 5zł - nie narzekam pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vir00z Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 i tak wlasnie zrobilem, zrezygnowalem z 6% w polbanku na rzecz eMAX Plus (5,75%) w mbanku gdzie posiadam juz eKONTO. Dziekuje wszystkim za opinie i rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 I bardzo słuszna decyzja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi