wojtyna Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Witam Mam Megane 1.6 z 97 roku. Od pewnego czasu dziwnie się zachowuje. Jadę sobie powiedzmy 40kmh w mieście, puszczam gaz, żeby troche zwolnić, potem wciskam z powrotem i zaczyna szarpać, skakać. Dodaje więcej i przestaje. Jest to trochę denerwujące. Co to może być? Dziękuję za każdą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 A nie jest tak, ze im wyzszy masz bieg i nizsze obroty tym bardziej sie to nasila? Powiedzmy jak chcesz przyspieszac na 4 z 40-50 km/h? Jesli tak, to na poczatek polecam sprawdzic swiece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 to sie dzieje na każdym biegu jak tylko puszcze gaz a potem wcisne powoli. świece niedawno wymieniłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 A filterek paliwa Jak jedziesz spokojnie to się sączy a jak dodasz gazu to się blokuje i nie ma odpowiedniej dawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Chciałbym odświeżyć temat, bo teraz mam to samo co kolega( czyli puszczam gaz dojdzie do około 1500 obrotów i zaczyna szarpać) Najlepiej to czuć na 3 biegu, a do tego jak chce na wstecznym jechać to dodaje gazu, puszczam sprzęgło i mi normalnie gaśnie jakby nie miał wogóle siły. Co się okazuję, że na pierwszym biegu to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daariuuszz Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 witam mam ten sam problem z szarpaniem ponizej 2000 wymienione swiece i pr zewody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi