slawekhip Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Wymienilem wszystkie 3 poduszki silnika, oczywiście firmy Sasic, ale mam prolem. A mianowicie po wymianie tych poduszek auto wibruje na postoju, przy starych poduszkach niebylo najmniejszych drgan a teraz one są duze i uciążliwe. Jaka może być tego przyczyna?? Przecierz podobno firma sasic jest dobra firma. Pomóżcie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Źle ustawiłeś poduszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 A może nie do końca poodkręcałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Miało być podokręcałeś a wyszedł "czeski błąd" Przepraszam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Wlasnie ze nie ja sam wymienialem tylko mechanik, a jak sprawdzic czy są dobrze podokręcane i zalożone?? [ Dodano: 2008-11-16, 12:35 ] prosze powiedzcie jak to sprawdzic samemu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 ciężko tak sprawdzić samemu bez ubrudzenia się. miałem kiedyś dokładnie taki sam problem; po wymianie wszystkich poduch auto wchodziło w takie wibracje że przy dodawaniu gazu czułem mrowienie na kierownicy. Postaraj się poluzowąć wszystkie poduszki i dźwignąć silnik, z tym że musisz zaczepić silnik o techniczne uchwyty specjalne. Wszystko poto żeby silnik właściwie ,,usiadł". mozna też na odkręconych poduszkach wbić 1 i na ręcznym leciutko nim poszarpać żeby usiadł jak trzeba. Przeważnie jak wymienia się poduszki to podnosi się silnik lewarkiem i wygina pozostałe poduszki. U mnie takie dźwignięcie silnika załatwiło sprawę a jeździłem tak ponad 2 miesiące i nikt nie wiedział co to może być. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi