Gryzorek Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Wreszcie sciagnolem osłone i zrobilem pare fotek. Wyglada to na jakis czujnik cisnienia. Napewno jest zle zamocowany, a nawet nie wiem czy to oryginalna czesc od tego samochodu. Jak widac nie jest on prawidłowo zamontowany- juz tak kupilem. Jutro chcialbym to wymontowac i zamontowac poprawnie jesli w ogóle bedzie dało sie dobrze zamontowac. Stad moje pytania: Czy moge to odkrecic i powypinac z tego kabelki, co by spróbowac dobrze zamocowac (z oledzin widze ze jesli odwróce ta czesc to kable beda za krótkie) Jak to sie nazywa fachowo- moze kupie oryginalna czesc. Prosze o jakies sugestie!! Prosze obejrzec fotki w powiekszeniu Samochód to mIphII-2002r. A czesc zamontowana na kolektorze ssącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Zawór EGR?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzorek Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Bardzo dziekuje za odpowiedz. Teraz podzwonie po sklepach i dowiem sie o cene oryginała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 400 zł w intercarsie, ja myślę że może udałoby się załatwić to taniej. Na forum laguny jest opis jak to się demontuje i czyści wczoraj go czytałem. Bo wg ASO to się wymienia, a wg forum czyści i jeździ dalej. Kto ma rację nie wiadomo. aaa. podczas odkręcania tego chyba trzeba próbować tym pokręcić ale nie jestem pewien bo nie rozkręcałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzorek Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Hm. odkreciłem to i zakręciłem z powrotem. Mysle ze nie robi mu róznicy ten erg ze od innego samochodu (wnioskuje tak po innych zamocowaniach). Chyba zdecyduje sie na zrobienie lepszego zamocowania dla tej czesci i jej pozostawienie- wzgledy ekonomiczne. ewentualnie rozejrze sie za jakąś używką. Chyba tam duzy cisnien nie ma to moze i na tym autko pochula. Z tego co oglądałem erg do innego td wyglada ze srodki sa takie same a tylko zamocowanie mam inne. Demontarz troche czasu zajmuje bo i obudowe filtra powietrza trzeba odciagac i odkrecac. A co do czyszczenia i regeneracji to tez uważam ze to sie czysci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Nie znam się na tym. Ale Turbinka pewnie robi ciśnienie 2 okolicy 1,2 bara. Zawsze możesz spróbować przykręcić to czymś z jakąś dużą podkładką która będzie to trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Czy to nie powinno tak wyglądać? To co masz zainstalowane to sam zawór od całego mechanizmu EGR. Zawór w Oplach jest prawie identyczny. Jednak nie masz do niego doprowadzenia spalin z kolektora wydechowego. Prawdopodobnie jak to zdemontujesz i zaślepisz powstały otwór to efekt będzie ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi