Vizuart Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Czy miał ktoś już taki komunikat: "livello olio a regime" Tłumaczyłem to na necie i niby mam za niski poziom oleju, ale wymieniałem świezutki miesiąc temu i mam pod kreską max, czyli OK...... co z tym zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Najprawdopodobniej zaparkowałeś krzywo i stąd taki efekt. Już były takie przypadki opisywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizuart Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Właśnie problem w tym że przy każdym włączeniu silnika mam taki komunikat w różnych miejscach...... Szukałem takiego tematu na forum, ale nie ma takiego gdzie olej jest wymieniony (syntetyk ELF) , a komunikat dalej się pojawia.... Nie jestem mechanikiem więc zanim pojadę do servisu to może ktoś mi podpowie co to może być ..... żeby mnie nie naciągali :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Vizuart, na pewno naciagna Cie na Clipa(150 zl).Wydaje mi sie,ze masz czujnik stanu oleju walniety,jezeli na bagnecie masz ok a na wyswietlaczu non stop inny stan to chyba logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizuart Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Waldek 708, tak, było by to logoczne jak by wskazywało raz tak, a raz tak, ale wskazuje cały czas od momentu wymiany oleju że jest za mały poziom oleju Wiem że najprościej pomyśleć walnięty czujnik....... ale może ktoś już miał taki problem i mi pomoże..... hmmmm, zastanawiałem się czy może po wymianie oleju jest gdzieś funkcja w komputerze gdzie ustawia się, że jest wymieniony olej i filtry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Jest - poczytaj co i jak - już było na forum jak skasować i ustawić od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC800 Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Komunikat ten nie oznacza zadnych kłopotów - informuje jedynie, aby przed jazda sprawdzic poziom oleju. Wystarczy nacisnac na prawej dzwigni (od wycieraczek) przycisk i ukaze się poziom oleju w formie kółeczek. To taki komunikat zapobiegawczy, aby przed jazda sprawdzic, czy poziom oleju jest właściwy. Jeszcze raz - nie ma się czym przejmować i wykonać posłusznie zalecenie komputera. PS. Mam komunikaty również po włosku, więc wiem o co biega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Meganka informuje, ze poziom jest OK i nic nie trzeba sprawdzać (choć można). Gdy poziom oleju jest zbyt niski (co było sugerowane po tłumaczeniu) wyświetla sie komunikat + kontrolka SERV (świeci?). Aby zatem wyeliminować "walnięty" czujnik poziomu oleju, wystarczy wcisnąc wspomniany przycisk na prędkościomierzu podczas komunikatu. Jak wyświetli kwadraciki, to znaczy że jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizuart Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Dzięki za pomoc PC800 i Lewy ...... właśnie chodziło mi o opinię ludzi którzy mają o tym pojęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Osobiście, to przy pierwszej okazji zmieniłbym jezyk na angielski. Przynajmniej wiadomo co do nas auto rozmawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizuart Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Lewy, właśnie sprawdziłem i po wciśnięciu przycisku pokazało mi się 6 kwadracików.... liczę że to oznacza że jest Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC800 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Na potwierdzenie sprawdz na stronie modusclub.it Oto link po przetlumaczeniu - patrz podpunkt "Jak zweryfikowac poziom" http://translate.google.pl/translate?hl=pl...com.microsoft:* A tutaj oryginał - "Come verifico il livello" http://www.modusclub.it/index.php?module=C...ge&pageid=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi