wisienka Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 witam , Mam Megane 97r 1.6RN i mam problem z nawiewem kiedy wlączam nawiew powietrza zimnego czy cieplego(bez znaczenia) z klima lub bez w stopniu 1 lub 2 z kratek zadne powietrze nie leci. Kiedy wlacze nawiew na maxa (pozycja 5) nawiew sie wlacza i kiedy go zmniejsze z powrotem na 1 lub 2 juz dziala normalnie, mial kiedys ktos taki problem?? wydaje mi sie moim skromnym zdaniem ze filtr powietrza jest zapchany ale pewna nie jestem, pomoze mi ktos pomoc ?? Z gory dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuti25 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Witam miałem ten sam problem tylko u mnie na maxa wiało tylko jak włączałem klime,okazało się że były zimne luty na płytce przy kostce tam gdzie są tranzystory mocy . Po ponownym lutowaniu wszystko działa bez problemów.Płytka znajduje sie w podszybiu na prawo od akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisienka Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 aha no dzieki, jest to jakies wyjscie, nie wiem czy ma to znaczenie ale dzien przed tym problem z nawiewem przestal sie podwietlac obrotomierz, szybkosciomierz i wskaznik od paliwa swieci sie normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jsordyl1972 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 wczesniej mialem ten sam problem w rover 416, problemem byly rezystory, po wymianie problem zniknal, ale nie wiem jak jest w megankach,podejrzewam ze problem jest podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Skuti25, czy było u Ciebie tak, że regulacja nawiewu była płynna w zakresie 1-6 a kiedy włączałeś przycisk klimy to niezależnie od aktualnego biegu (poza 0 oczywiście) wentylator zaczynał latać na maksa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madox Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Ja ostatnio mialem ten sam problem. Wystarczylo wymienic Filtr Przeciwpylkowy. jesli chcesz sprawdzic czy to on jest odpowiedzialny za problem poprostu go wyjmij i wlacz wentylacje. jesli bedzie wialo to kup nowy filtr zamontuj i problem z glowy. ja jak zobaczylem swoj po wyjeciu to bylem w lekkim szoku jego stanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Madox, Zaglądnij tam po miesiącu użytkowania, to będziesz w jeszcze większym szoku Raz tak zrobiłem i gdybym go sam nie wymieniał, to nigdy bym nie uwierzył, że był wymieniany. :) Dodam, że filtr trzeba odpowiednią stroną włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekzx Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 a ten filtr przeciw pyłkowy znajduje sie pod ta kratka zaraz pod wycieraczkami jak sie maske otworzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi