toomas Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 No właśnie ja też nie chcę nowej (tzn z początku produkcji). Początkowo planowałem zakup auta najwcześniej ok połowy przeszłego roku bo narazie nie potrzebne. No ale jak się dowiedziałem o wejściu nowego modelu i zaprzestaniu produkcji Grantour'a gdzieś w marcu no to się zacząłem zastanawiać na wcześniejszym kupnem. Oglądałem też Kia Ceed ale to też nowe autko i o dziwo droższe od Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Hej, mo ma przebieg w okolicach 60kkm, z czego 20kkm w wypozyczalni. Silnik genralnie nie sprawia żadnych problemów. W sedanie przy spokojnej jeździe mojej żonki spala około 9,8/100 - krótkie przebiegi. To co może denerwowac w tym aucie to ruchomy lewarek biegów. Z czasem przy jeździe w korkach słychac stuki z puszki lewarka skrzyni biegów. Poszukaj bo u dealerów stoją np. roczne furki z prebiegiem w okolicach 20kkm i ceną w okolicach 40.000zł za sedana. Diesel za 42000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomas Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Raczej celuje w silnik benzynowy i tylko kombi. Do marca mam czas na decyzję. Zobaczymy co czas przyniesie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 toomas, A nie chcesz Scenic'a? Wersja '08 jest całkiem nieźle wyposażona i po ostatecznych poprawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Ja n aTwoim miejscu poczekłabym do stycznia. Jeżeli i tak jesteś zainteresowany kupnem II to warto zastanowić się nad kupnem nowego samochodu ale jeszcze z wcześniejszego rocznika. Ja dwa lata temu tak zrobiłem i okazało się że mogłem kupić dokładając wersję wyposażenia o stopień wyżej dokładając mało (ok. 2000 zł jak policzyłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomas Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Plan mam taki: czekam do marca bo do marca podobno mają produkować kombi. Wtedy zadecyduję. Scenic ok ale jednak chyba droższy no i bagażnik mniejszy. Pozatym Megana chciałbym też dlatego, że obecny model jest po liftingu i ma poprawione to co trzeba było:) Najważniejsze że się nam podoba i cena zaproponowane przez dealera jest wg mnie atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi