ryszard33 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Czy megane II 1.6 16V nadaje sie do zagazowania i jakie sa koszty założenia instalacji i jakiej? Jak taki silnik radzi sobie z gazem, czy sa problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 zagazowac sie da bez problemu. koszt zalezy od wybranej instalacji (max 5k zl) ale ze jest to nowoczesny silnik wielozaworowy radze nie zalowac za bardzo na instalacje. z gazem zawsze sa problemy, wieksze lub mniejsze. jakie? wystarczy popytac znajomych z gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Silnik jak silnik. Od wielu lat w MIphII. Bardzo wiele juz takich jeździ na LPG. Szczególnych problemów nie należy się spodziewać. Podana cena 5kzł to instalacja z bardzo wysokiej półki. Spokojnie można założyć za połowę tej ceny. Jednak w tym przedziale cenowym, zdecydowanie odradzam wyroby firmy KME. Przejedź się po zakładach i popytaj co zaproponują do takiego silnika i w jakich cenach. No i pochwal się tą wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 U mnie w K4M pracuje Lovato Fast. Bez przeglądu już z 50 tysięcy, ale niedługo zabiorę się za wymianę filtrów i czyszczenie listwy wtryskowej Matrix, regulacja oprogramowania. A potem oddam dla gazowników na sprawdzenie szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Czy megane II 1.6 16V nadaje sie do zagazowania i jakie sa koszty założenia instalacji i jakiej? Jak taki silnik radzi sobie z gazem, czy sa problemy? niebawem i ja montuje w 1,6 16V. Instalka Omegas firmy LandiRenzo. Kompletnie bezproblemowa ponoc , ale zakład musi wiedziec jak robic i miec praktyke. Koszt 3600zika. Wtryskiwacze tej firmy sa ponoc deko głosniejsze od innych ale nie zawodene i nie skleja sie po roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Jakbyś usłyszał moje valteki po przełączeniu na gaz po mroźnej nocy. Diesel wysiada. Po rozgrzaniu efekt zanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 a ja podkreslam ze 5tys zl to maks (glownie rozsadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 A ja podkreślam że do silnika czterocylindrowego, przy dzisiejszych cenach, trudnoby znaleźć tak drogą instalację IVgen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Natomiast łatwo znaleźć drogą usługę instalacji. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbofan Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 W mojej meganie II mam gaz VI gen firmy OMVL (włoszczyzna) przejechane ok 30k km. bez większych problemów, pamiętać o wymianie filtrów i jazda do przodu. Osobiście polecam kompletację firmy Landi Renzo "OMEGAS" Trzeba pamiętać, że przy zakładaniu sekwencji (obojętnie jakiej) trzeba ją dobrze skalibrować, wpisywanie mapy gazu z "palca" (z komputera w trakcie jazdy) niejest poprawne - najlepiej hamownia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 turbofan, a masz taką mapę może gdzieś zapisaną od swojego silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbofan Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 chodzi ci czy mam gdzieś w kompie? mam tylko wpisaną w centrali sterującej LPG... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 To szkoda bo chciałem porównać ze swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbofan Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 tylko że każde auto może mieć inną mapę... różnica moze być niewielka ale zawsze jakaś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 W mojej meganie II mam gaz VI gen wpisywanie mapy gazu z "palca" (z komputera w trakcie jazdy) niejest poprawne - najlepiej hamownia. Hmmm. A co autor miał na myśli? O co Ci chodziło gdy pisałeś "wpisywanie mapy gazu z palca"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi