kinimod Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Istnieje na tym forum kilkadziesiąt tematów poświęconych problemowi gasnących w dziwnych okolicznościach Meganek i pojawiającym się przy tym komunikatom INJECTION FAULT, CHECK INJECTION i błędach elektroniki. Niestety, dotyczy też mojej Meganki. Przebrnięcie przez wszystkie tematy dotyczące tego na forum zajeło mi parę godzin, stwierdziłem, że dobrze byłoby listę wszystkich potencjalnych usterek w jednym miejscu, oto one (w kolejności wg. częstotliwości występowania na forum) 1. Zanieczyszony zawór EGR 2. Rozprogramowana przepustnica 3. Uszkodzony, zanieczyszczony czujnik położenia wału 4. Uszkodzona świeca żarowa 5. Rozrusznik 6. Zanieczyszczony silnik krokowy 7. Pompa paliwowa/ filtr paliwa Oprócz tego pojawiały się odpowiedzi: -Czujnik temperatury zewnętrznej -Cewka -Uszkodzona wiązka elektryczna przy silniku -Bład immobileisera -Uszkodzony moduł UHC -Niski poziom oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yataman Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 dobry pomysl kolego. Wyjaśniles uz problem swojego bledu? Ja wczoraj normalnie jezdzilem autkiem. Swiecila mi sie poducha, podlaczylem ja, trzeba bylo poczyscic styki. Popsikalem miske olejowa od dolu autka aby byla czysta bo autko idzie na sprzedaż, dojechalem do domu ( okolo 5km ). Rano dzis odpalam autko, zakrecilo kilka razy a za kazdym razem ,,injection fault" i nie mam pojecia co jest. Pochechlame go dzis troche, zapalil, chodzil idealnie. Zgasilem, znow zapalil. PO godzinie chcialem odpalic i kicha!!!!! Nie wiem co zrobic, jade na komputer w poniedzialek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 bo autko idzie na sprzedaż, A może nie che żebyś ją sprzedał? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yataman Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 heheheh może, jezdzi mi sie nim super ale chce sprzedac bo chce cos sportowego ;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiśniowy Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam mam problem z komputerem pokazuje jakieś komunikaty ale nie wiem o co mu chodzi, ogólnie auto sprawuje się bez zarzutu, a komunikaty to: - check tyre pressure - check injection - tyre pressure sensor fault Jak mieliście takie komunikaty to proszę o pomoc i z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 - check tyre pressure - tyre pressure sensor fault to wystarczy pojechać z anglika i wiadomo że: - sprawdź ciśnienie w kołach - błąd czujnika ciśnienia w kole - check injection biblia została napisana już na forum w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiandre Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 W mojej nic nie wyskakuje a ciągle gasnie... tzn jak się rozgrzeje i spada na wolne obroty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek1975 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Witam. Miałem podobnie tzn. czasami po odpaleniu (na ciepłym silniku) obroty z ok. 1500 spadały do jałowych ale nie zatrzymywały się tylko auto gasło bez komunikatu. Jeśli przytrzymałem lekko gaz to nie gasł. Czasami przy dojeździe do skrzyżowania i wyrzuceniu na luz także gasł. Pomogła wymiana czujnika położenia wału. Narazie jest ok. Trzeba także skasować błędy po wymianie czujnika bo silnik chyba pracował nie do końca na pełnej mocy. Skasowanie temat narazie zakończyło. Autko śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi