Prezes Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 błagam te zabawki Piok, Poczytaj dlaczego kolega chce unieruchomić to auto. Dla takich leszy, może starczyć. Fakt faktem że jak mają kartę to nawet to przetną piłką z brzeszczotem, a jak ich ktoś zapyta to zgubili kluczyk do zabezpieczeń i muszą ciąć ;-) Pokaże kartę i powie auto mogę otworzyć ale nie mogę jechać bo są zabezpieczenia, które sam zakładałem Myślę, do tego czasu kolega megane2003, już rozwiązał ten problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Prezes, czytałem i wiem co pisze, pożycz od kogoś taką blokade załóż i spróbuj zdjąć ją bez użycia kluczyka nie uszkadzając jej zarazem - małosprytnej osobie wymyślenie tego zajmuje zajmuje nie więcej niż 2 minuty (i nie koniecznie chodzi tu o odkręcenie kierownicy). Przy tych lepszych blokadach np na same pedały złodziej odcina końcówki pedału - na samych kikutach też da sie jechać pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Wiadomo na prawdziwego zawodowca nie ma bata, sprzątnie każdą furę jak tylko będzie chciał. Najlepsze są najprostsze i niekonwencjonalne metody zabezpieczeń. Może jakiś ukryty wyłącznik prądu, lub zewnętrzne blokady kół - widziałem takie na bolce :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Piok, moim zdaniem chodziło o rozwiązanie doraźne - tanie i szybkie w "implementacji". Wajha spełnia obie te cechy. Co do rozwiązania docelowego to ja bym przekodował karty w ASO - z pewnością da się to zrobić i z pewnością tanie ani szybkie we wdrożeniu nie będzie. Piok, prosimy o Twój pomysł na rozwiązanie problemu, a nie wyłącznie o krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G-Boy Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 sciagnij auto do aso - tam popros o zabezpieczenie auta. Sadze ze jak autko postoi na ich parkingu gdy bedziesz oczekiwal na nowa karte - nie bedziesz musial im placic za parking. Niestety jesli zgubiles i klucz...radze wymiane zamkow. Ewentualnie jak zabierzesz auto spod bloku - pojdz do leszczy i powiedz ze szukasz karty i czy nie znalezli. Za znalezienie powiedz ze jest spora nagroda ale nie mow ile. Sadze ze nawet za 100-200zl beda zadowoleni. O ile oczywiscie oddadza karte A gdzie masz zapasowa karte i zapasowy kluczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 nabij zmiemniaka na rure wyechową cos mi tu śmierdzi, brak karty. Brak możliwości otworzenia maski, brak zapasowej karty.... masz wogole dokumenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 ziemniak wystrzeli po zapaleniu silnika przez szczęśliwego znalazcę karty ktoś próbował na mnie przetestować to rozwiązanie, więc wiem. Co do Twojego pytania Driver - a co to te dokumenty? Myślałem że do jazdy potrzebny jest wyłącznie samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 coolesh po jazdy potrzebne tez jest ważne OC i badanie techniczne Że o paliwie nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 No to szmatę wepchać głęboko i nic nie wystrzeli. W ostateczności można nawiercić klapke od wlewu i wsypać cukier do baku LOL Można też odpiąć wtyczkę od pedału gazu bądź przycisku START/STOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Driver, tu chodzi o to aby samochód zabezpieczyć przed unieruchomieniem przez osoby trzecie, w tym przypadku gówniarzy którzy przypuszczalnie posiadają do niego kartę, a nie zniszczyć wsypując do baku cukier :-o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Z cukrem to był żart, ale podałem chyba trzy sposoby które są wystarczająco skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Panowie - starczy już chyba tych porad. megane2003, Czekamy na wieści co i jak zrobiłeś i czy dalej masz autko ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Wiem, że stare.. Ale wpadł mi jeden pomysł spróbuj otworzyć maskę i odpiąć kleme od akumulatora... Albo blokada skrzyni biegów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma32 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 19Urban94 hmm... tak patrząc na to że minął już rok to chyba udało im się coś już z tym zrobić ale właśnie próbował też otworzyć maske ale nie dało rady :P spuścić paliwo i po zawodach hehe :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 no tak, ale jak on by chcial codziennie autem do roboty dojezdzac.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi