arniton Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Dzisiaj jak zapalałem zimny silnik to na jałowym bez gazu było ok jednak jak lekko mu dałem po gazie to z okolic kolumny kierowniczej pod nogami było słychać takie jakieś przelewanie, bulgotanie co to może być? wcześniej się nie wsłuchiwałem bo zawsze miałem radio włączone więc nie wiem czy tak zawsze było. Aha gdy silnik jest nagrzany to tak się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Najprawdopodobniej takie odgłosy wydaje płyn z układu chłodzenia. Po dodaniu gazu jego obieg w układzie się zwiększa przez napęd pompy wody, przelewając się przez nagrzewnicę, która jest umiejscowiona mniej więcej w tym miejscu co podajesz. Możesz spróbować odpowietrzyć układ, jednakże z własnego doświadczenia wiem, że owe "bulgotanie" nie ma żadnego wpływu na pracę i temperaturę układu chłodzenia, a po krótkiej chwili zanika :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arniton Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 kiedyś przy wymianie płynu odpowietrzałem układ odpowietrznikami tak jak miałem w opisie ale dzisiaj tak dla pewności zrobiłem jeszcze tak, że poczekałem aż włączył się wentylator na jałowym potem puściłem ciepłe powietrze i dmuchawe na maksa no i odkręciłem korek zbiorniczka wyrównawczego, poziom podniósł sie prawie na max zakręciłem zgasiłem auto i tyle. Czy w ten sposób odpowietrzył się układ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Do odpowietrzania służą odpowietrzniki. Gdzie one są umiejscowione znajdziesz na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arniton Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 cięcie Tak zrobiłem po wymianie płynu ale myślałem że może to niewystarczyło i zrobiłem tak jak pisałem powyrzej Zapoznaj się z regulaminem. - lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi