FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Renault Megane - centralny zamek - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

  • 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane I phI
Renault Megane - centralny zamek

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   adi81 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 20-maj 07
  • Skąd:Nakło n/Not
  • Silnik:1.6 RN
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 13 lipiec 2007 - 16:18

Megane 97r
Chcialbym zalozyc centralny zamek z pilota (wykorzystam fabryczny centralny w 5 drzwiach) , fabryczny nie dziala bo ktos grzebal przy komputerze od immo i zeby zamknac wszystkie drzwi urzywam przycisku w srodku samochodu a od kierowcy kluczykiem. Co musze dokupic aby centralny dzialal z pilota.
ADi
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   DrNO 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 08-wrzesień 06
  • Skąd:Kraków
  • Auto:MeganeII 1.5dCi SportWay 3d
  • Silnik:K9K722@100,5KM/220,5Nm
  • Przebieg (tys.km):92

Napisano 16 lipiec 2007 - 11:47

moze trzeba znow odpalic immo, albo przejsc sie do speca od sciagania immo z kompa i niech ten zobaczy czy ktos nie spapral roboty
avatar tymczasowy
nowy: LOADING...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   szotvir 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 16-lipiec 07
  • Skąd:Bydgoszcz
  • Silnik:4.0
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 16 lipiec 2007 - 15:55

Najlepszą i niekolidującym z dzialamiem innych użądzeń jest zakóp radiolinii inaczej zwanej sterownik bezprzewodowy. Urządzenie takie jest napewno w sklepie z alarmami i używane jest do różnych celów w zabezpieczeniach a co ważne takie urządzenia są bardzo bezpieczne gdyż częstotliwości są różne i posiadają zmienny kod nadawania pilota(trudne dla zlodzieji) :-D Kolejną zaletą takiego użądzenia jest możliwość programowania dowolnie przekaźnika i niski pobor produ. Czyli jeśli zdecydujesz sie na zakup radiolinni to wystarczy tylko podac jej napiecie na stale 12V bezroznicy z czego wyprowadzisz. I wpiąci sie sterowaniem w przycisk zamykania ktory masz w środku. Jak to zrobić moge ci opisac ale wazne jest jaką radioliniie wybieżesz polecam firm Elmes electronik lub Gorkey. Zadowolenia gwarantowane prosta obsluga, mozliwosc programowania duzej ilości pilotow i co wazne zawsze sa w sprzedazy od wielu lat. Elmes to polski producent czyli w przypadku potrzeby dokupienia pilotow nie bedziesz mail takiej trudnosci jak np. z autoalarmami gdyż dużo producentow centralek alarmowych i zamkow centralnych czyli urządzeń ktore zregoly monuje sie w takich przypadkach, pojawia sie i znika a pilot po czasie sie rozwala badz gubi i poznie problem :) Polecam UMB100 maly pilot 100m dzialania, jest wersja mini tj. malutka centralka ukryjesz wszędzie. Zadowolenie gwarantowane. Pomoge ile bede w stanie moj meil i gg jest znane. Pozdrawiam.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   CzEkCzEk 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 06-grudzień 06
  • Skąd:zabrze
  • Silnik:K4M 700
  • Przebieg (tys.km):121600

Napisano 26 sierpień 2007 - 13:06

podłącze sie pod ten temat, bo bezsens zaczynac nowy podobny.

od paru dni mam w mojej reni taki problem, ze od czasu do czasu dostaje do glowy centralny zamek, a konkretnie zdalne zamykanie, moge sobie klepac po pilocie nic sie nie dzieje po zmianie bateri dalej tak samo, ale odziwo zauwazylem ze jak otworze obojetnie jaki drzwi centralny dziala.
dzieje sie tak sporadycznie od ostatnik 4dni mialem taki problem 2razy, a niechcialbym dopuscic do sytuacji kiedy zamkne autko i go nie otwoze, tzn, otwoze je z kluczyka ale alarmu nie wylacze gdyz jest sterownay z centralnego zamka.

Nie wiem jak to ugrysc i gdzie szukac winowajcy sadze ze to cos z centralka zamka, ale gdzie jej szukac, a w Aso to poewnie mnie skroja jak za zboze, moze ktos mial taki problem bede wdzieczny za wszelkie sugestie.

pozdrawiam Adam
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   artsusmm 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-wrzesień 07
  • Skąd:Połczyn Zdrój
  • Silnik:K7M 1.6 Benzyna 8V
  • Przebieg (tys.km):112

Napisano 19 wrzesień 2007 - 11:57

Witam, ja mialem podobny problem z centralka. Tyle ze moja centralka nie działała juz jak kupowalem autko. Podobnie jak kolega zamykalem przyciskiem na pulpicie a dzwi kluczykiem - strasznie denerwujace. Jako ze moja wersja niema Imo kolega zalozyl mi nowa centralke z alarmem i pilotem radiowym, do tej pory wszystko dziala ok i nie musze sie irytowac zamykaniem z pulpitu a potem dzwi kluczykiem. Nacikam przycisk i wszystkie dzwi naraz zamkniete.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Scooby 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 23-styczeń 10
  • Skąd:Kostrzyn
  • Auto:Renault Megane Scenic
  • Silnik:2.0
  • Przebieg (tys.km):230

Napisano 23 styczeń 2010 - 23:44

Muszę napisać posta, bo modowie się czepiają, mimo, że nie znalazłem odpowiedzi na mój problem w żadnym temacie...

Panowie, jestem nowy na forum i jestem lekko zielonawy w obsłudze auta tej marki B)
opowiem o co chodzi z tematem.
Od kilku tygodni coraz gorzej chodziło otwieranie drzwi z kluczyka. aż w końcu pewnego razu nie dało się otworzyć drzwi kluczykiem. okazało się, ze jest coś uszkodzone. w kluczyku był pilot od centralnego i immobiliser. Mechanik usunął immo. Teraz auto można otworzyć z kluczyka w drzwiach, a resztę drzwi można otworzyć przyciskiem na konsoli (przy awaryjnych). Moje pytanie brzmi, jak zrobić by był centralny otwierający wszystkie zamki po przekręceniu zamka w drzwiach? skoro wszystkie drzwi otwiera przycisk, to pewnie da się też otworzyć z drzwi. tylko co trzeba połączyć? Jakaś elektryka? Jeśli ktoś mi pomoże, poproszę o instrukcję dla laika B) i może jak ktoś przypadkiem robił - fotoporadę.
dziękuję z góry za wszelką pomoc
pozdrawiam
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej27r 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 15-maj 08
  • Skąd:Świdwin
  • Auto:Scenic II Grand
  • Silnik:1,6 16 v K4M + LPG
  • Przebieg (tys.km):160000

Napisano 25 styczeń 2010 - 10:51

Scooby
Teraz auto można otworzyć z kluczyka w drzwiach, a resztę drzwi można
jeśli przyciskiem ,można otworzyć ,a z kluczyka nie,to trzeba zobaczyć w ogóle czy pilot z kluczyka wysyła sygnał ,albo zakupić sobie osobno sterownik do zamka z pilotem, jeśli cię ratuje to w dziele download masz instrukcje montażu alarmu i opis podłączenia centralnego zamka . Nie wiem,czy się da zrobić byś po przekręceniu kluczyka w drzwiach,automatycznie otworzył pozostałe zamki .
Legalowy zobacz update galerii, :>>Mój Grandzik<<
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Scooby 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 23-styczeń 10
  • Skąd:Kostrzyn
  • Auto:Renault Megane Scenic
  • Silnik:2.0
  • Przebieg (tys.km):230

Napisano 31 styczeń 2010 - 19:56

andrzej27r napisał:

Cięcie

Z kluczyka w drzwiach otwieram drzwi kierowcy, a z przyciska wewnatrz auta resztę drzwi.
Pilot żadnego sygnału nie wysyła, bo jak mówię został wyciągnięty ten system centralnego zamka z przycisku w kluczyku (czyli tzw z pilota). Zmienia to trochę postać rzeczy ?

Regulamin forum się kłania :!:
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej27r 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 15-maj 08
  • Skąd:Świdwin
  • Auto:Scenic II Grand
  • Silnik:1,6 16 v K4M + LPG
  • Przebieg (tys.km):160000

Napisano 31 styczeń 2010 - 20:08

jedyne rozwiązanie jakie widzę ,to zakup sterownika zamka,z pilotami i po problemie ,podepniesz się pod przewody z włącznika na konsoli i masz sprawę załatwioną,myślę,że w kilkanaście minut byś to zrobił . <ok> Ewentualnie zakup sobie taki alarm jak ja mam i paru innych urzytkowników forum ,skoro immo odłączone masz kilka przewodów mniej do podłączania 8-)
Legalowy zobacz update galerii, :>>Mój Grandzik<<
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Scooby 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 23-styczeń 10
  • Skąd:Kostrzyn
  • Auto:Renault Megane Scenic
  • Silnik:2.0
  • Przebieg (tys.km):230

Napisano 31 styczeń 2010 - 20:14

jaki jest koszt tego sterownika?
i dlaczego nie mozna podlaczyc pod drzwi kabli, skoro przycisk wewnatrz auta otwiera wszystkie drzwi. Przeciez to musi byc proste <ok>
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej27r 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 15-maj 08
  • Skąd:Świdwin
  • Auto:Scenic II Grand
  • Silnik:1,6 16 v K4M + LPG
  • Przebieg (tys.km):160000

Napisano 31 styczeń 2010 - 20:18

ja płaciłem za cały alarm jakieś 89 zł ,co do dalszej części pytania ,niewiem czy można tak zrobić ,w megance się niespotkałem by ktoś sobie takie rozwiązanie zafundował .Po obróceniu kluczyka musiałbyś zwierać odpowiednie przewody (do siłownika idą tylko 2 w zamku,zaś w włączniku na konsoli masz chyba z 5 ),uważam,że wiecej z tym roboty,ciągania kabli jak z montażem centralki .
Legalowy zobacz update galerii, :>>Mój Grandzik<<
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Scooby 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 23-styczeń 10
  • Skąd:Kostrzyn
  • Auto:Renault Megane Scenic
  • Silnik:2.0
  • Przebieg (tys.km):230

Napisano 31 styczeń 2010 - 20:20

nie chodzi mi o alarm tylko sterownik zamka z pilotami <ok>
w przycisku wewnatrz auta musi byc jakis sterownik, moduł czy cokolwiek innego. Trzeba tylko jakoś podpiąć kable od drzwi centralnych (kierowcy) tak by po przekręceniu zamka była reakcja tego sterownika pod przyciskiem. Dobrze myślę? Ale czy to możliwe :(
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej27r 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 15-maj 08
  • Skąd:Świdwin
  • Auto:Scenic II Grand
  • Silnik:1,6 16 v K4M + LPG
  • Przebieg (tys.km):160000

Napisano 31 styczeń 2010 - 20:25

wiem o co Ci chodzi -ale osobiście niewiem jak takie coś wykonać,sterownik jest nieco tańszy,jest pełno urządzeń na allegro .Druga sprawa ,a jak ktoś włoży ci śrubokręt ,obruci zamek i otworzy drzwi ?Marne zabezpieczenie wtedy by było .
Legalowy zobacz update galerii, :>>Mój Grandzik<<
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Scooby 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 23-styczeń 10
  • Skąd:Kostrzyn
  • Auto:Renault Megane Scenic
  • Silnik:2.0
  • Przebieg (tys.km):230

Napisano 31 styczeń 2010 - 20:26

a gdzieś fotoporadę jak to zamontować można gdzieś znaleźć? Lubie stawiać sobie wyzwania - z tym, że ja nie mam pojęcia o kabelkach:) ale jak ktoś wytłumaczy mi łopatologicznie to idzie zrobić <ok>
PS. a co to za różnica, czy otworzy jedne czy wszystkie? wszystkimi wchodzić złodziej nie będzie :( więc akurat to nie ma znaczenia
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej27r 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 15-maj 08
  • Skąd:Świdwin
  • Auto:Scenic II Grand
  • Silnik:1,6 16 v K4M + LPG
  • Przebieg (tys.km):160000

Napisano 31 styczeń 2010 - 20:27

w dziale download wrzuciłem jedynie instrukcję ze zdjęciami jak zamontować alarm ,z opisami przewodów,przy montażu sterownika to powinno wystarczyć w zupełności
http://megane.com.pl...tion=file&id=28
zobacz sobie,zastanów się czy bedzie to tobie pomocne .

ps.w drzwiach masz jedynie siłownik ,którym steruje centralka w aucie.
zamontowanie sterownika jest szybsze ,ale co zrobisz to Twój wybór.
przykład sterownika : http://www.allegro.pl/item893447729_uniwer...pa_migacze.html
Legalowy zobacz update galerii, :>>Mój Grandzik<<
0

Udostępnij ten temat:


  • 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post
*Brak nowych odpowiedzi Zakup Megane II Zakup - Megane II Gość__* 
  • -1 Odpowiedzi
  • 375 wyświetleń
  • --
  • przez Gość__* 
Zamknięty Instrukcja do megane 1997 rok Forum Ogólne jarek.m2 
  • 8 Odpowiedzi
  • 22242 wyświetleń
Nowe odpowiedzi Megane Clasic RXE 1.6, 16v 2000r. jakie fabr Mech.-Ogólne - Megane I, Scenic I Mistic 
  • 12 Odpowiedzi
  • 10935 wyświetleń

Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting z Memcached :: Hosting dla firm :: Hosting dla Wordpress