FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: informacjaz wyswietlacza komputera megane II - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

  • 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane II phI
informacjaz wyswietlacza komputera megane II

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Adi00 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 28-lipiec 07
  • Skąd:Gdańsk
  • Silnik:diesel
  • Przebieg (tys.km):86

Napisano 28 lipiec 2007 - 22:01

pas de message memorise taka informacja wyswietla mi sie na komputerze posiadam megane II z 2003 roku 1,5 dci druga ale juz rozszyfrowana to vidange a prevoir. bardzo prosze o pomoc
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   esh0 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 11-lipiec 07
  • Skąd:Malbork
  • Auto:Megane II ph I
  • Silnik:1.5dci
  • Przebieg (tys.km):245

Napisano 28 lipiec 2007 - 22:48

Wiadomości kumputera pokładowego - jesli po tym Ci się nic nie wyświetla, to wszystko okej.

A tak btw - opisy komunikatów są w ksiażce. Może jutro wrzucę tutaj, bo chyba nie wszyscy ją posiadają.
Nigdy nie jeździj szybciej, niż lata Twój anioł stróż :D
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Adi00 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 28-lipiec 07
  • Skąd:Gdańsk
  • Silnik:diesel
  • Przebieg (tys.km):86

Napisano 28 lipiec 2007 - 23:50

najpierw jest pas de message memorise a pozniej vidange a prevoir czyli mam rozumiec oznacza ze sa wiadomosci z komp. pokjladowego a pozniej ze mam wymienic olej??? EWENT JAK TO SKASOWAC
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   esh0 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 11-lipiec 07
  • Skąd:Malbork
  • Auto:Megane II ph I
  • Silnik:1.5dci
  • Przebieg (tys.km):245

Napisano 29 lipiec 2007 - 10:46

Cytat

Dziennik pokładowy
Kolejne wyświetlanie:
- komunikatów informacyjnych (zależnie od wersji pojazdu: ogrzewanie foteli, automatyczne włączanie reflektorów...)
- komunikaty o nieprawidłowościach w działaniu (konieczność kontroli wtrysku...)


Komunikat o wymianie oleju usuwasz: przejdź do wyświetlania tego komunikatu i następnie przez jakieś 10sekund trzymaj przycisk zerowania ustawień.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Hadson 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 26-styczeń 07
  • Skąd:Kraków
  • Auto:Renault Megane
  • Silnik:dCi
  • Przebieg (tys.km):110000

Napisano 29 lipiec 2007 - 11:55

To jest odpowiednik naszego angielskiego no message available. Czyli nie ma problemów. Tylko tak sobie pisze. A potem pisze Ci że zostało Ci do wymiany oleju tyle i tyle km.
MEGΛNE II Grandtour 1,9 dCI
EBC BRAKES Eibach Pro-Kit
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   slavOK 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 04-lipiec 07
  • Skąd:KwKz
  • Auto:MII Ph I
  • Silnik:1.9dci
  • Przebieg (tys.km):90000

Napisano 06 sierpień 2007 - 22:51

Polecam sobie to wydrukować, mimo padacznej jakości idzie się odczytać :)
Dołączona grafika
kliknij w miniaturkę by powiększyć
- slavOK - sprzedana ;(
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Tresor 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-lipiec 07
  • Skąd:provinz posen
  • Silnik:1.5 dci
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 16 sierpień 2007 - 16:45

[Cięcie]

hmmm a może ktoś takie zestawienie ale z niemieckiego na nasze?

a tak przy okazji zapytam, bo sprawdzałem dzisiaj tryb testowy u siebie (wers. softu.9.05) i wyskoczyly mi następujące komunikaty
- DEBIT HORAIRE 0.0 L/H
- VALEUR JAUGE 44 L
co oznaczaja te komunikaty?

Proszę zapoznać się z regulaminem i nie cytować w całości postów, na które odpowiadasz bezpośrednio pod nimi - Prezes

pozdrawiam
Krystian

Dołączona grafika
prezerwatywy nie zapewniają bezpieczeństwa w 100%.Mój znajomy miał założoną prezerwatywę, a mimo to potrącił go samochód.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   kolek 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 12-marzec 07
  • Skąd:krk
  • Auto:CUPRA4
  • Silnik:ARL
  • Przebieg (tys.km):150000

Napisano 16 sierpień 2007 - 16:52

pierwsze to ile w danym momencie spala litrów na godzine, miałeś zgaszony silnik.
a drugie ile masz litrów paliwa w baku...
www.pimpteam.pl
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   esh0 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 11-lipiec 07
  • Skąd:Malbork
  • Auto:Megane II ph I
  • Silnik:1.5dci
  • Przebieg (tys.km):245

Napisano 16 sierpień 2007 - 18:02

Tresor, jak się włącza/wyłącza ten tryb? :)
Nigdy nie jeździj szybciej, niż lata Twój anioł stróż :D
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Tresor 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-lipiec 07
  • Skąd:provinz posen
  • Silnik:1.5 dci
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 16 sierpień 2007 - 18:08

[Cięcie]

jest opisane w oddzielnym temacie - wrzuć szukaj "tryb testowy" i tpis&tricks - taki temat - tam masz opisane jak załączać.

ps. Kolek - tak miałem wyłączony silnik - to było w trybie testowym
hmm czemu te komunikaty są widoczne tylko w trybie testowym??
skoro w normalnym trybie podaje mi np. ile litrow spaliłem od tankowania itp.

ps.2. czy ma może ktoś rozpiskę wersji softu - co w jakiej było poprawione i dla jakich wersji silnika?


Proszę zapoznać się z regulaminem i nie cytować w całości postów, na które odpowiadasz bezpośrednio pod nimi. - Prezes

pozdrawiam
Krystian

Dołączona grafika
prezerwatywy nie zapewniają bezpieczeństwa w 100%.Mój znajomy miał założoną prezerwatywę, a mimo to potrącił go samochód.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   esh0 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 11-lipiec 07
  • Skąd:Malbork
  • Auto:Megane II ph I
  • Silnik:1.5dci
  • Przebieg (tys.km):245

Napisano 16 sierpień 2007 - 19:19

Tresor, dzięki - znalazłem :) To dołączę się do tematu, komunikat:
"Panne Capteur Temp. Eau" ???

[ Dodano: 2007-08-16, 19:33 ]
Tresor, właśnie coś "odkryłem". Włącz silnik podczas trybu testowego i będziesz miał wyświetlanie ilości paliwa na godzinę :) U mnie 0.9-1.2
Nigdy nie jeździj szybciej, niż lata Twój anioł stróż :D
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Tresor 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-lipiec 07
  • Skąd:provinz posen
  • Silnik:1.5 dci
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 16 sierpień 2007 - 20:16

jutro sprawdzę u mnie ile pali na godzinę :)
pozdrawiam
Krystian

Dołączona grafika
prezerwatywy nie zapewniają bezpieczeństwa w 100%.Mój znajomy miał założoną prezerwatywę, a mimo to potrącił go samochód.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   kolek 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 12-marzec 07
  • Skąd:krk
  • Auto:CUPRA4
  • Silnik:ARL
  • Przebieg (tys.km):150000

Napisano 16 sierpień 2007 - 22:24

1,5 pokazuje około 0.5l/h
www.pimpteam.pl
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   wojtek_r95 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 20-maj 07
  • Skąd:wielkopolska
  • Silnik:1,9dCi 120PS
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 18 lipiec 2008 - 18:32

WItam,

właśnie dzisiaj wyskoczył mi komunikat vidange a prevoir, zastanawia mnie tylko to ,że przed komunikatem miałem jeszcze około 1500km do zmiany oleju. A wiec czy mam to rozumiec ze w ciągu tego czasu mam wymienic (skasowac komunikat)? Czy komputer w trakcie wyswietlania tego komunikatu dalej odlicza km do i po zakonczeniu zacznie pulsowac klucz na wyswietlaczu? Jakie sa Wasze spostrzeznia?

Pozdrawiam
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Piter_EK 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 15-sierpień 08
  • Skąd:Leszno (Wlkp.)
  • Auto:Megane II Ph II
  • Silnik:1.5 dCi 105km :)
  • Przebieg (tys.km):62

Napisano 22 październik 2008 - 15:51

Faire vidange rapidement
I teraz pytanie - CO TO ZNACZY?? <ok>
Niestety w instrukcji tego nie ma, w podanych na forum materiałach też.
Wolne tłumaczenie trochę bezsensu - przeczyścić szybko, udać się na przeczyszczenie lub coś w tym deseniu.
Dodam, że pod komunikatem świeci się klucz.
Z góry dzięki za pomoc :) :)
Renault Megane Grandtour II 1.5 DCi 105KM Lux Expression | Alfa Romeo 145 1.4 TwinSpark 103KM
Dołączona grafika
4wheels - o motoryzacji słów kilka
0

Udostępnij ten temat:


  • 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post
*Brak nowych odpowiedzi Zakup Megane II Zakup - Megane II Gość__* 
  • -1 Odpowiedzi
  • 451 wyświetleń
  • --
  • przez Gość__* 
Zamknięty Instrukcja do megane 1997 rok Forum Ogólne jarek.m2 
  • 8 Odpowiedzi
  • 22345 wyświetleń
Nowe odpowiedzi Megane Clasic RXE 1.6, 16v 2000r. jakie fabr Mech.-Ogólne - Megane I, Scenic I Mistic 
  • 12 Odpowiedzi
  • 10986 wyświetleń

Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting z Memcached :: Hosting dla firm :: Hosting dla Wordpress