pit-men Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Ale w Meg I Ph II tak było ,ze przy włączonych wycieraczkach przód po włączeniu ,wycieraczka tylna uruchamiała się po włączeniu wstecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość picior Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) Witam Jeśli mogę chciałbym odświeżyć temat. Mam megane kombi 1999r 1.4 16v benzyna. Mnie tylna wycieraczka włącza się po włączeniu prawego kierunkowskazu lub naciśnięcia pedału "stop". Oczywiście muszę przed tym zapodać przednie wycieraczki. Dawniej działo się tak tylko podczas deszczu. Teraz nawet przy suchej pogodzie. Sprawdzałem kostki w tylnych słupkach .Po lewej stronie była trochę zaśniedziała , czyszczenie nie pomogło. Czekam na Wasze pomysły usunięcia usterki. ps.Kiedy włączę awaryjki, prawa lampa mijania przygasa w rytm kierunkowskazów aby nie zaśmiecać opisze rozwiazanie w tym poście. Teraz nie musiałem włączać wycieraczek aby pojawił się problem. Wystarczyło abym włączył którykolwiek kierunek a wszystko wariowało , łącznie z przygasaniem wyświetlacza kilometrów Okazało się że winny jest podgięty pin żeńskiej części złącza tylnych, prawych świateł. Trzeba się przyjżeć dobrze bo pin jest ukryty. Po wyprostowaniu go oczyszczeniu pozostałych pinów problem zniknął. Na usterkę naprowadził mnie nadpalony pin w płytce, gdzie osadzone są żarówki. pozdrawiam Edytowane 10 Maja 2012 przez picior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Masz ewidentny brak kontaktu na stykach lub masy. Sprawdź też kostkę w przednim lewym słupku, pod rączką otwierania maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) można odłaczyć wtyczkę od lewej manetki i zobaczyć ,czy dalej elektryka świruje ,ostatnio miałem przypadek ,ze ta wtyczka coś nie łączyła ,i po wyjęciu kluczyka i zgaszonych światłach dalej się paliły światła drogowe ,ot taki psikus . Edytowane 19 Maja 2011 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Podepnę się pod temat bo przestała mi działać wycieraczka tył.Po włączeniu jej na manetce słychać przekaźnik na wysokości lewego kolana i coś cyka w silniku od wycieraczki ale on nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Sprawdź jakie jest napięcie na kablach przy silniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi