waldek708 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 jak stwierdzić obecność ESP?musi być przycisk wyłanczający tą funkcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał 321 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 czy wychodzil sportway z silnikiem 1.6 16V? http://moto.gratka.pl/tresc/renault-scenic...na-9945710.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Mój znajomy ma 1,6 16v I ciągle narzeka na ten silnik. Jak nie cewka to coś innego. Jeździ nim tylko na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał 321 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 1.6 wychodzily (wychodza do dzisiaj) z fabrycznym gazem, 1.8 sporo wiecej pali a jedzie tak samo tak przynajmniej wynika z katalogu :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robdol Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 katalog a życie to dwie różne sprawy ;-) miałem kiedyś 1.6 16v teraz mam 2.0 16v i wg. mnie te silniki palą tyle samo ( różnica o,5l/100km ) a różnica w mocy bardzo bardzo odczuwalna. Do tego 2.0 jest wg. opinii kilku znajomych mechaników bardziej trwałą jednostką napędową niż 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mik3sz Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ostatnio i u mnie pojawil sie taki Scenik w uzytkowaniu, 1.6 16V gaz sekwencja, 2002r Nie moglem go sprzedac (od sierpnia) to w koncu sobie nim pojezdze - i jestem jak na razie milo zaskoczony. Dobrze sobie radzi, koszty eksploatacji umiarkowane (rozrzad, paski, oleje, filtry 450 zl z robocizna) spalanie na dobrym poziomie - a najbardziej zaskoczylo mnie ESP z kontrola trakcji - nie idzie pojezdzic bokami na sniegu, naprawde ... teraz za zarejestrowanego wołam 21 na reke - i jak wyczyszcze(wymienie) krokowca to nic nie bedzie trzeba robic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajo Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ja natomiast powiem tak , znam kilku handlarzy aut i często robią tak ze kupują w Niemczech rozwalone bądź z jakimś wadami przywożą do polski remontują naprawiają i wracają z tym do Niemiec do Autohausu , jako świeży nie bity itp.. Poza tym euro teraz tyle kosztuje ze nie ma większego sensu jeździć tracić czasu handlarze maja kontakty i dla nich są inne ceny i często wychodzi ze auto jest tańsze na giełdzie w Polsce niż w Niemczech , gro aut we Francji ,Niemczech maja od 200 - 250 tys km w gore a w Polsce maja 80-120 tys i każde jest od jednego właściciela ( i to od dziadka ) , poza tym co oznacz bez wypadkowy ?? ( czy taki co był mocno strzelony i jest pospawany jeden z 5 sztuk innych ) czy taki co miał przytarty błotnik i lampę ,a zostało to wymienione , raczej takich jak z fabryki to szukać jak igły w stogu siana, porostu szukać egzemplarza od osoby która widać ze dba , która sprzedaje auta choćby z oponami zimowymi ( to już jakiś znak ze się nim interesował ) czy taka co powie jakie naprawy były robione , ma rachunki itp.. , uwierzcie ze handlarze to najgorsze szuje potrafią tak samochód przygotować do sprzedaży ze wygląda jak nowy a potem wychodzi... , jak kupowałem twingo tez miało być bez wypadkowe a okazało się podłożnica od spodu była tak pognieciona i zmasakrowana a z góry w idealnym stanie nie widać ze nawet malowana jak oryginał. Proponuje osobę z forum , jak by ktoś sprzedawał , to najlepsze co możesz wybrać znasz wtedy w miarę historie auta itp .. poza tym osoby które są na forum traktują swoje autka jak najlepiej.. Raz kolega pojechał oglądać seata ibize miała być lux stan z klima... miał ale włącznik na konsoli AC ale zabrakło chłodnicy do klimy i całej instalacji wiec i tak tez się zdarza .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Raz kolega pojechał oglądać seata ibize miała być lux stan z klima...miał ale włącznik na konsoli AC ale zabrakło chłodnicy do klimy i całej instalacji wiec i tak tez się zdarza .. Tutaj jest trochę więcej takich atrakcji: http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t...asc&start=0 a jak już dochodzimy do tematu doładowanych diesli to polecam do dokładnego przeczytania czwarty post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi