Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

[Scenic IphII] Zakup Scenica IphII

Michał 321

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

katalog a życie to dwie różne sprawy ;-)

miałem kiedyś 1.6 16v teraz mam 2.0 16v i wg. mnie te silniki palą tyle samo ( różnica o,5l/100km ) a różnica w mocy bardzo bardzo odczuwalna. Do tego 2.0 jest wg. opinii kilku znajomych mechaników bardziej trwałą jednostką napędową niż 1.6

Ostatnio i u mnie pojawil sie taki Scenik w uzytkowaniu, 1.6 16V gaz sekwencja, 2002r

Nie moglem go sprzedac (od sierpnia) to w koncu sobie nim pojezdze - i jestem jak na razie milo zaskoczony. Dobrze sobie radzi, koszty eksploatacji umiarkowane (rozrzad, paski, oleje, filtry 450 zl z robocizna) spalanie na dobrym poziomie - a najbardziej zaskoczylo mnie ESP z kontrola trakcji - nie idzie pojezdzic bokami na sniegu, naprawde ...

teraz za zarejestrowanego wołam 21 na reke - i jak wyczyszcze(wymienie) krokowca to nic nie bedzie trzeba robic ...

Ja natomiast powiem tak , znam kilku handlarzy aut i często robią tak ze kupują w Niemczech rozwalone bądź z jakimś wadami przywożą do polski remontują naprawiają i wracają z tym do Niemiec do Autohausu , jako świeży nie bity itp..

Poza tym euro teraz tyle kosztuje ze nie ma większego sensu jeździć tracić czasu handlarze maja kontakty i dla nich są inne ceny i często wychodzi ze auto jest tańsze na giełdzie w Polsce niż w Niemczech , gro aut we Francji ,Niemczech maja od 200 - 250 tys km w gore a w Polsce maja 80-120 tys i każde jest od jednego właściciela ( i to od dziadka ) , poza tym co oznacz bez wypadkowy ?? ( czy taki co był mocno strzelony i jest pospawany jeden z 5 sztuk innych ) czy taki co miał przytarty błotnik i lampę ,a zostało to wymienione , raczej takich jak z fabryki to szukać jak igły w stogu siana, porostu szukać egzemplarza od osoby która widać ze dba , która sprzedaje auta choćby z oponami zimowymi ( to już jakiś znak ze się nim interesował ) czy taka co powie jakie naprawy były robione , ma rachunki itp.. , uwierzcie ze handlarze to najgorsze szuje potrafią tak samochód przygotować do sprzedaży ze wygląda jak nowy a potem wychodzi... , jak kupowałem twingo tez miało być bez wypadkowe a okazało się podłożnica od spodu była tak pognieciona i zmasakrowana a z góry w idealnym stanie nie widać ze nawet malowana jak oryginał. Proponuje osobę z forum , jak by ktoś sprzedawał , to najlepsze co możesz wybrać

znasz wtedy w miarę historie auta itp .. poza tym osoby które są na forum traktują swoje autka jak najlepiej..

Raz kolega pojechał oglądać seata ibize miała być lux stan z klima...

miał ale włącznik na konsoli AC ale zabrakło chłodnicy do klimy i całej instalacji wiec i tak tez się zdarza ..

Raz kolega pojechał oglądać seata ibize miała być lux stan z klima...

miał ale włącznik na konsoli AC ale zabrakło chłodnicy do klimy i całej instalacji wiec i tak tez się zdarza ..

Tutaj jest trochę więcej takich atrakcji:

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t...asc&start=0

a jak już dochodzimy do tematu doładowanych diesli to polecam do dokładnego przeczytania czwarty post

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!