Radekb351 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 w ksiązce WKŁ napewno są shematy [ Dodano: 2007-07-13, 17:44 ] oto shematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxberg Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Mam Meganke 1.4 16V kombi z 2000r kombi i chyba przesadziłem z pakowaniem na wakacje :cry: co przy polskich drogach kosztowało mnie uszkodzenie drążków skrętnych tylnej belki(pękły) :cry: , tłumika końcowego :cry: , harmonijki przy kolektorze wydechowym:cry: , opon z tyłu zachciało się 205/50R15 :cry: i felg (pokrzywiły się) :cry: . Koszt naprawy na drugim końcu polski to jedyne 2000 PLN z czego: 1100 nowe drążki, 400 używane opony, 200 prostowanie felg, 50 harmonijka i 250 robocizna. To i tak nieźle bo wróciłem na kołach a nie na lawecie bo było by o wiele drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 to coś ty tam zapakował? słonia? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 A co? Pamiątka z wakacji :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 To musiales grubo napakowac. U mnie w kombiaku w dowodzie pisze ze ladownosc wynosi 565 kg :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxberg Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 czterech dorosłych każdy po 100 kg, dziecko 20 kg, paliwka pod korek 60 litrów, 2 kasty browarka, 12 napoi 2 litrowych, 10 -750 ml soków dla małe,j trzy torby ciuchów trochę żarcia i tak jakoś się nazbierało. Ale za rok biorę przyczepkę albo bagażnik dachowy to się ciężar rozłoży na obie osie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Na bagażnik dachowy za wiele nie wrzucisz. U mnie jest coś 70-110 kg max. Oryginalne mocowanie renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitachi Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 czesc dzis mialem przykra niespodzianke. jade sobie samochodem i po przejechaniu 0,5km od domu nagle cos glosno huklo w samochodzie zatrzymalem sie patrze a tu cala lewa strona siedzi. pojechalem do pobliskiego mechanika (bo jakims cudem dalo sie jeszcze jechac) i powiedzial ze to belka :D i teraz mam pytanie bo tak czytam posty i mam pytanie czy belka tylnego zawieszenia a belka skretna to jest to samo ? pozdrawiam [ Dodano: 2007-09-08, 13:06 ] i jeszcze jedno pytania czy oplaca sie taka belke regenerowac czy lepiej kupic używana w dobrym stanie ? [ Dodano: 2007-09-08, 13:37 ] i jeszcze jedno:P bo mi siedzi lewy tył, a prawy tył wydaje mi sie ze jest mniej wiecej tak samo jak byl wczesniej wiec czy to na 100% belka ??? pewnie tak bo skoro tak powiedzial mechanik i towarzyszyl przy tym huk to pewnie belka ale kto pyta nie błądzi :D z gory dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 W zasadzie odpowiedzi już na forum są. Pękł Ci jeden drążek skrętny. Orginalny kosztuje w granicach 600zł. Wymienić by pasowało jednak dwa (po dwóch stronach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitachi Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Mam pytanie belka z megane 99r. bedzie pasowala do meganki z 96r ? oba HB 1.4 z abs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 13 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Z 99 roku jest cztero- drążkowa i chyba trochę szersza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitachi Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 bedzie sie dalo zamontowac czy raczej odpada :D ? [ Dodano: 2007-09-14, 09:24 ] tak sobie mysle ze moze jezeli ta belka nie podejdzie a mi pękł ten drążek skrętny to czy po prostu nie bedzie sie dalo przełożyć tego drążka z tej "nowej" belki do tej starej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRACHU Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Faktycznie belka cztero drążkowa jest szersza od dwu drążkowej???? Czyli że nie moge wpakować 4 drążkowej z megi tyle że dizel do 1.4 benzyna gdzie jest teraz 2 drążkowa[/b] Rozumiem że nikt się nie orientuje w wymiarach a może ktoś wie ile może kosztować naprawa takiej belki rurowej i co trzeba wymienić??? [ Dodano: 2007-10-24, 21:34 ] sprawa się wyjasniła zamiast belki rurowej na 2 drążkach kupiłem 4 drążkową od megi hb tyle ze dizel i pasuje na śruby NIE JEST SZERSZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hosekk Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 postanowiłem troszkę odświerzyć temat - może orientujecie się czy do meganki coupe ph 1 1.6e będzie pasowała belka z laguny ??? najchętniej z tarczami ale mogą być też i bębny. Ogólnie chodzi o to czy wszystko będzie śmigać (włącznie z abs em) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castagnet Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Ja także mam małe pytanko ale nie chce zakładać nowego tematu. Czy gdybym sam sobie zmieniał belką i drążki skrętne w megane 97' to muszę ją jakos ustawić? Czy moze się auto źle prowadzić po takiej wymianie? Bo kolega twierdzi, żebym sam nie robił bo to ciężko później ustawić i na diagnostyce będzie jakby auto było przestawione. Czy ma racje? Robić samemu czy oddać do warszatatu? Czy założyć samemu i oddac tylko na regulacje? Czy to sie wogóle reguluje i czy trzeba po tym ustawiać zbieżność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi