Pavlo0882 Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Witam, mam pytanko na temat silnika?? z poczatku ja chcialem go odpalic to mialem wrazenie ze brakuje mu paliwa ale po chwili jak go chcialem odpalic przestal nawet juz silnik ruszac niewiem co poszlo. teraz przy zapalanu slysze taki jakis zgrzyt. Pomocy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 a kręci rozrusznik bo jak padł aku to będix terkocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 No ale teraz odpala ze zgrzytem czy juz wcale nie da rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 No a moze podaj cos blizej jaki silnik jaki rocznik itp. Wtedy latwiej bedzie szukac przyczyny ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Może gdzieś iskra ginie? Miałem tak w clio, że po deszczu niechętnie zapalał. Pomogła wymiana kabli WN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 my sie wysilamy a on poszedł spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Najprawdopodobnie padł Ci elektrowyłącznik rozrusznika, tzw "bendiks" i ślizga sie po zębach. Stąd ten zgrzyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 my sie wysilamy a on poszedł spać Nie. W tym czasie debatowaliśmy nad usterką na GG. Awaria rozrusznika jest najbardziej przwdopodobna. Poleciłem aby spróbował zapalic samochód "na pych". Nic z tego nie wyszło. Pompę paliwa słychać. Aku naładowany. Jakieś sugestie? Może zasyfiony filtr paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Może zasyfiony filtr paliwa?mogło by tak być ale ten zgrzyt to z bendiksa w dwóch przypadkach 1. wytarta zębatka lub uszkodzone koło zamachowe (wyłamane ząbki) 2. zablokowanie silnika poprzez zatarcie (nie sądzę) i zębatka bendiksa się ślizga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Awaria rozrusznika jest pewna, ale czemu nie odpala na pych. Kolega jest w Holandii i chciałby chociaż dojechać do mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 starym sposobem, benki do cylindra wtrysnąć, jak nie zarechocze to elektryka szukać, jak zarechocze to szukać usterki w układzie zasilania paliwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Wiatam małe pytanie czy pezypadliem rozrząd nie strzelił ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Można to sprawdzić. Jak jest iskra to nie strzelił. Ale rozrusznik jest padnięty więc nie da się zakręcić silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 chcialem go odpalic to mialem wrazenie ze brakuje mu paliwa Moze faktycznie brakuje mu paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Ja po swoich doswiadczeniach z moja renia sprawdzilbym czujnik polozenia walu korbowego, mialem taki obiaw ze czasem jak mu odwalilo to moglem krecic do upadlego a auto nie palilo, jesli czujnik nie da sygnalu ECU ze wal sie kreci to nawet na pych auto nie odpali(efekt podobny jakby paliwa nie bylo) a jak kolega krecil zbyt dlugo to tez rozrusznik mogl szlak trafic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi