meganecoupe02 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 tadzio89, pozwól że zacytuję kawałek z Twojego pierwszego postu: W najbliższym czasie postaram się wyjaśnić jak zinterpretować wykres mocy/momentu obrotowego naszego samochodu. Czekam na kontynuację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzio89 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Cierpliwosci ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujas Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jak szybko przyspieszać? Szybko przyspieszać! Tadzio89 to jak już o tym przyspieszaniu to moje pytanie : Jak przyspieszać szybko automatem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzio89 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 a jezdiles kiedys automatem? jesli tak to na pewno wiesz Polecam pisanie z polską czcionką to wtedy nie będą wychodziły takie kwiatki "jezdiles" - Prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujas Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 jeśli mam szybko przyspieszyć to robię to szybko bez zastanawiania i mało mi pomogą jakieś wzory i obliczenia, nie ma na to czasu. Uważam że ten temat każdy kierowca powinien mieć opanowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vir00z Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 najlepsze przyspieszenie jest w najwyzszym momencie obrotowym... i nie znaczy to, ze majac silnik np. 7k obrotow bedziemy dobrze przyspieszac przy np. 6k ... moja megana 1.6 8V (nie wiem jakie sa wartosci ksiazkowe) najlepsze przyspieszenie ma w granicach obrotow 2,5k-5 z kawalkiem k... jadac np. w trasie przy predkosci 100km/h do wyprzedzania zawsze zbijam bieg nizej, chyba ze jade szybciej 130-140 wowczas nie redukuje bo trzymam sie w granicach obrotow o najlepszym momencie, jak zredukuje to silnik bedzie tylko ryczec a i tak wiele z siebie nie wycisnie... kazdy musi sam wyczuc swoje auto, zadne regulki ksiazkowe nie maja tu wielkiego zastosowania, nie ma 2 identycznych silnikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujas Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 szczególnie może być widoczna różnica w turbo dieslach. Jeżeli turbina jest podjechana to np: jeden będzie sie zbierał od 2200 obrotów a drugi od 2400-2500 mówię o tym samym modelu. Druga sprawa paliwo (diesel) bardzo czuły na jakość. To tez wpłynie na przespieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzio89 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Druga sprawa paliwo (diesel) bardzo czuły na jakość. zgadza sie, szczegolnie dCi jesli chodzi o renault zaobserwowales rozne przyspieszenia na roznych paliwach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 IMHO z pod świateł wystarczy na większość kierowców 2000-2500 rpm w moim dti'ku... Reszcie nie chce się szybciej zbierać. Ostatnio chciałem być fajny i się pościgać z pod świateł, dopiero potem zauważyłem, że obok był jakiś nowy slk i nie zostawił mi złudzeń Pzdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ovner Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Ale tu się wszyscy uczepili świateł, pomyślcie ilu z was udaje się na światłach stanąć jako pierwszy na linii... Stojąc jako drugi nie wspominając o dalszych lokatach to szybkie przyspieszanie traci sens jak ten przed tobą nie może się pozbierać ;-) . Lecz szybkie ruszanie i przyspieszanie, czego nie uczą na kursach na prawko, bardzo, a nawet za każdym razem stosujemy wyjeżdżając z podporządkowanej na drogę główna o większym natężeniu ruchu, bo ruszając normalnie nie mamy szansy wbić się w sznur płynących aut nie wspominając o przecięciu go skręcając w lewo. Tylko szkoda trochę żyłować turbinkę zimnego dci na 4k , ale i tak przeciez nam się nonstop spieszy :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujas Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 zaobserwowales rozne przyspieszenia na roznych paliwach? zaobserwowałem i jest róźnica. Najlepiej jeździł na statoil. Porównanie ze stacją na leclerku-najtańsze paliwko(było 3,19 jest 3,09) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzio89 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Wielki wpływ na zużycie paliwa ma sprawność silnika, która wyraża stosunek zużytej energii zawartej w paliwie do energii wytworzonej. Sprawność silnika diesla jest większa niż benzynowego. Dla silnika benzynowego jest najwyższa(wtedy też uzyskujemy relatywnie najmniejsze zużycie paliwa) jeśli przepustnica otwarta do w około...[czytaj dalej] To już drugi identyczny temat jaki założyłeś. Tym razem zostają tylko sklejone. Przy kolejnym będzie upomnienie!Lewy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 'swietna' dyskusja... :roll: bez sensu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek42007 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 ha ha ha w ogóle świetny temat.......... na pewno po przeczytaniu wszystkich postów, siądę za kierownicą mojego bolidu i się będę zastanawiał czy zmienić bieg przy 2200 czy 2800 tyś. a że mam gaz to może przy 2350 :shock: Ludzie czy wy nie czujecie swojego samochodu, kiedy szarpie a kiedy wyje silnik..... wykres mocy/momentu obrotowego naszego samochodu. o matko.... :roll: naszego czyli czyjego :) ha ha dziwie się że temat nie poleciał do kosza...albo większość postów tam nie wylądowała..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 pierwszy raz zaglądam w ten temat podzielam opinie Tomka... jak to możliwe, że taki temat wciąż nie siedzi w koszu ? :-P można by chociaż chociażby zmienić temat tego tematu :-? bo wiecie ..śmiech na sali.. kiedyś miałem pieska i nie wiedziałem jak szybko z nim biegać bawiąc się z nim ... bo jak dychał to żal mi było i się martwiłem.. a wtedy wypije więcej wody,,,, więcej zje a i kupsko trzeba będzie większe pozbierać :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi