topol Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam Od jakiegoś czasu, słyszę bzyczenie spod maski, wiec postanowiłem zlokalizować to, i okazało sie ze odgłos pochodzi od takiego plastikowego gówienka( rozebrałem i jest tam gąbka, i dalej sie nie da rozebrać) z którego przewody ida do EGR, czy ktoś wie co to może spowodować takie bzyczenie i czy to drogo kosztuje. A tak w ogóle za co ta część odpowiada i czy ma wpływ na prace silnika DTI??? Prosze o wyczerpujące informacje na ten temat. Dzia Pozdrawiam P.S. Zdjęcie zapożyczone z otomoto, wiec nie zwracajcie na opisy dci itp na silniku, część o która mi chodzi w czerwonym kółeczku zaznaczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Z tego co wiem to musi bzyczeć i nie ma na to rady. U mnie też to bzyczy i szczerze mówiąc przyzwyczaiłem się do tego ;-) P.S. To coś jest odpowiedzialne za sterowanie EGR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 topol, przeczytaj mojego posta w tym temacie: http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=74246...ighlight=#74246 Jest tam podany link do innego gdzie zamieściłem fotki. W dT ten elektrozawór wygląda inaczej ale zasada działania jest ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi